Articolul precedentTimiditatea spirituală
  Articolul următorSămânța pe cale – partea 1

  Iubirea

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică, de aceea îţi păstrez bunătatea Mea!” – Ieremia 31:3

  Înţelegerea naturii iubirii a făcut obiectul diferitelor cercetări în domeniul psihologiei. Definirea şi descrierea acestui concept devin din ce în ce mai dificile pe măsură ce distingem diferite tipuri de dragoste, cum ar fi: romantică, familială, prietenească, altruistă. Totuşi, în procesul de identificare a factorului recunoscut la scara cea mai largă drept factorul universal al relaţiilor de iubire, există dovezi clare că acesta constă în „investirea neegoistă în bunăstarea celorlalţi”. Astfel descriu dragostea cercetătorii Kevin E. Hegi şi Raymond M. Bergner în articolul lor „Ce este dragostea?” care a fost publicat în The Journal of Social and Personal Relationships, din Londra.

  Potrivit studiilor de psihologie, este vorba de fapt de un principiu de acţiune care ne încurajează să le facem bine altora fără să aşteptăm nimic în schimb. Dragostea poate fi exprimată în multe feluri. Este aşa de simplă încât poate fi văzută la copii şi puterea ei este aşa de profundă încât poate să transforme caracterul, dorinţele şi sentimentele oamenilor.

  Sfintele Scripturi afirmă că „Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8) şi Şi-a exprimat-o prin crearea, salvarea şi bunăstarea creaturilor Sale. Tatăl nostru ceresc Şi-a imitat dragostea prin natură şi prin cele mai strânse relaţii cunoscute dintre indivizi. Astfel că „acestea sunt doar marginile căilor Sale, şi numai adierea lor uşoară ajunge până la noi” (Iov 26:14).

  „Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi” (Romani 5:8), deoarece „nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13). Dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă” (Efeseni 3:19) nu va pieri niciodată (1 Corinteni 13:8).

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea (Viaţa lui Iisus, pag. 614).

  Arată-ţi astăzi dragostea faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele! Isus spune: Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele” (Ioan 14:15). „Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu” (Ioan 15:12). „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii căci dragostea este de la Dumnezeu” (1 Ioan 4:7).

  Iubirea - Devotional familie. A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...