Articolul precedentTe rog, salvează-mă!
  Articolul următorSămânța pe cale – partea 2

  Adevărul

  Deschideţi porţile ca să intre neamul cel neprihănit şi credincios. – Isaia 26:2

  Termenul „adevăr” apare de sute de ori în Sfintele Scripturi. De la Geneza la Apocalipsa, acest cuvânt poate fi asociat cu multe expresii pozitive care îl pun alături de principii valoroase de viaţă şi de mari binecuvântări. De exemplu, există versete care prezintă adevărul într-o strânsă legătură cu dragostea (1 Petru 1:22), bunătatea (Efeseni 5:9), dreptatea (Isaia 42:3), mila (Psalmii 57:3,10), integritatea (Psalmii 15:2), umilinţa (Psalmii 45:4), compasiunea (Zaharia 7:9), raţiunea (Faptele 26:25), Legea lui Dumnezeu (Psalmii 119:145,151) şi cu libertatea (Ioan 8:32). Cei care sunt adepţii adevărului se pot aştepta la anumite binecuvântări, cum ar fi: pace (Estera 9:30), înţelepciune (Psalmii 51:6), ocrotirea lui Dumnezeu (Psalmii 91:4), ispăşire (Proverbele 16:6) şi mântuire (Psalmii 25:5). Înţeleptul Solomon scoate în evidenţă că acela care îmbrăţişează adevărul va primi „trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Proverbele 3:3,4).

  Dar, în ciuda unor asemenea aşteptări atractive, trebuie să admitem că aceia care ţin la adevăr (inclusiv la adevărul Evangheliei) se confruntă cu anumite dificultăţi. „Marele obstacol, atât în calea acceptării, cât şi a promovării adevărului, este faptul că implică dezavantaje şi dezaprobare” (Tragedia veacurilor, p. 460).

  De fapt, adevărul stârneşte conflict şi ostilitate. Atunci când adevărul iese la lumină, simultan ridică şi împotrivire. Chiar dacă inamicii adevărului nu pot rezista puterii sale, aceştia caută să-l contrazică prin înjosirea celor slabi, prin oferirea de onoruri şi avantaje sau prin aducerea la tăcere a celor care ar putea vorbi. Îţi aduci aminte de profetul Ilie, care a fost urmărit de Izabela cea rea? îţi aduci aminte de Ieremia, care a fost aruncat într-o fântână cu noroi? Ce spui de Ioan Botezătorul în mâinile lui Irod? De parcă prin aducerea lor la tăcere se putea împiedica împlinirea cuvintelor lor! (Profeţi şi regi, p. 128).

  Isus, care nu numai că spunea întotdeauna adevărul, dar care a spus că adevărul era parte din El (Ioan 14:6), le reproşa contemporanilor Săi: „Căutaţi să Mă omorâţi pe Mine, un om care v-am spus adevărul” (Ioan 8:40).

  Fără îndoială că adevărul străluceşte mai mult în mijlocul umbrelor decăderii şi minciunii. Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită (1 Corinteni 10:13) ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru (Psalmii 91:4) şi că, nu peste multă vreme, porţile Noului Ierusalim se vor deschide pentru „poporul care ţine adevărul”.

  Adevărul - Devotional familie. Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...