Mila

  Care Dumnezeu este ca Tine, care ierţi nelegiuirea şi treci cu vederea păcatele rămăşiţei moştenirii Tale? El nu-Şi ţine mânia pe vecie, ci îi place îndurarea! – Mica 7:18

  Mila este unul dintre principiile fundamentale ale împărăţiei lui Dumnezeu. Ce este mila? Se povesteşte că unul dintre soldaţii lui Napoleon Bonaparte a dezertat din armata franceză şi a fost condamnat la moarte. Chiar dacă legea prevedea execuţia, mama tânărului, disperată că pedeapsa va fi aplicată imediat, a mers la împărat să ceară clemenţă pentru fiul ei. Dar generalul, rece şi indiferent la plânsul ei, rosti vehement:

  – Nu merită iertare.

  – Excelenţa voastră, împărate, suspină mama, vă rog, fie-vă milă!

  – Femeie, fiul tău nu merită milă, insistă Napoleon.

  – Ştiu, generale, continuă ea, dacă ar merita-o, n-ar mai fi milă.

  „Dacă ar merita-o, n-ar mai fi milă”, a fost răspunsul mamei îndurerate, sugerând că milă înseamnă să ierţi pe cineva care nu merită iertare. Istoria spune că, în faţa unui asemenea argument puternic, marele general francez l-a iertat pe dezertor.

  Versetul biblic de astăzi ne dezvăluie ceva şi mai profund despre caracterul plin de milă al lui Dumnezeu. Nu numai că El iartă şi are milă, dar Lui îi şi place să ierte şi să arate milă. Îţi aduci aminte ce s-a întâmplat când El atârna pe cruce? „… Sângele şiroindu-I din tâmplele rănite şi sudoarea amestecată cu sânge erau pe fruntea Lui. Picătură cu picătură, sângele curgea din mâinile şi picioarele Sale pe stânca găurită pentru a se pune în ea piciorul crucii. Rănile făcute de cuie se lărgeau pe măsură ce greutatea corpului trăgea de mâinile Lui. Răsuflarea Lui chinuită devenea din ce în ce mai rapidă, mai adâncă, pe măsură ce sufletul Său se zbătea sub povara păcatelor lumii. Tot cerul s-a umplut de uimire când rugăciunea Domnului Iisus s-a înălţat din mijlocul groaznicelor Lui suferinţe: «Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac»” (Viaţa lui Iisus, p. 760).

  Este cineva pe care nu l-ai iertat încă? Dacă ai suferit jigniri şi nedreptăţi, ai ocazia să manifeşti milă. Da, e adevărat că aceia care te-au rănit nu o merită. Dar exact aceasta înseamnă milă. E posibil să gândeşti în felul următor: „Cum aş putea să-l iert dacă nici cel puţin nu şi-a cerut iertare?” Ei bine, adu-ţi aminte de Hristos. „Gândurile Sale au trecut de la propria suferinţă la păcatul persecutorilor Săi. (…) Niciun blestem nu a lost invocat asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. (…) Hristos i-a compătimit. (…) El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor” (Viaţa lui Iisus, p. 744). El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv” (Luca 6:36).

  Mila - Devotional familie. Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...