Articolul precedentFormează-i pe copii pentru cer!
  Articolul următorCorul de clopoței

  Întâlnirea

  Bunătatea şi credincioşia se întâlnesc, dreptatea şi pacea se sărută. – Psalmii 85:10

  Hilda şi Simon Glasberg au fost o soră şi un frate care s-au născut la Cernăuţi. Au trăit împreună cu părinţii lor şi alţi cinci fraţi şi surori până în 1941, când au fost separaţi din cauza invaziei naziste în Bucovina de Nord. Hilda a trebuit să fugă în Uzbekistan împreună cu Bertha, sora ei mai mare, şi cu alţi doi verişori, în timp ce Simon şi restul familiei au rămas în ţară. Când s-a terminat războiul, ei au continuat să-şi trăiască viaţa de fiecare zi, cu căsătorii, naşteri de copii, mutări (pe continente diferite) şi moartea celor bătrâni. Timp de 60 de ani, cei doi fraţi au fost separaţi, crezând că Holocaustul a dus la dispariţia tristă a celor dragi. Dar noul secol a venit cu noua tehnologie, care a stârnit interesul şi intervenţia specială din partea nepoţilor Hildei, care au dat de urma lui Simon, pe internet. Au descoperit că el se afla în Canada la momentul respectiv. După o îndelung aşteptată reîntâlnire cu Hilda, în mijlocul lacrimilor, sărutărilor şi îmbrăţişărilor, Simon a spus: „Aceasta este sora mea, sora mea cea mică… Când am văzut-o, n-am fost în stare decât să o sărut. Nu mi-am putut reţine sărutările.”

  În acelaşi fel, principiile care guvernează împărăţia lui Dumnezeu, cum ar fi dreptatea şi mila, sunt inseparabile. Vrăjmaşul lui Dumnezeu a invadat pământul cu înşelătoria sa, sperând să folosească paradoxul în aşa fel încât, dacă Dumnezeu îl iartă pe păcătos şi îi oferă milă, el să-L acuze de nesocotirea dreptăţii, în timp ce, dacă aplica legea, să lase deoparte mila. Dar textul biblic de astăzi arată că mila şi adevărul, pacea şi dreptatea s-au întâlnit şi sunt împreună încă o dată. Pe crucea Calvarului, aceste principii, nejust separate, s-au întâlnit intr-un lung „sărut”. Caracterul neprihănit şi iertător al lui Dumnezeu a fost reflectat înaintea întregului univers; Dumnezeu a împlinit cerinţele legii, oferind viaţa Fiului Său pentru a-l salva pe păcătosul pocăit.

  Unirea dintre dreptate şi milă din planul de mântuire a omenirii este un subiect de profundă reflecţie. Aceste principii trebuie manifestate şi în viaţa fiecărui copil al lui Dumnezeu. Câteodată, noi avem tendinţa de a înclina balanţa în favoarea unuia şi în detrimentul celuilalt principiu, de parcă s-ar exclude reciproc. Dar îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El.

  Eşti gata pentru o asemenea întâlnire? Slavă fie adusă lui Dumnezeu!

  Întâlnirea - Devotional familie. Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...