Dreptatea

  Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după neprihănire, căci ei vor fi săturaţi. – Matei 5:6

  Una dintre cele mai mari nedreptăţi pe care le-a săvârşit vreodată omenirea a fost Holocaustul, în cel de-al Doilea Război Mondial. Primo Levi, un scriitor italian, supravieţuitor al lagărului de exterminare Monowitz (Auschwitz), în faimoasa sa lucrare Se questo e un uomo (Dacă şi acesta este un om), descrie principiile care au guvernat aceste lagăre, conform mărturiilor sale personale. Întâi, oamenii erau judecaţi (n-am putea spune evaluaţi) după cât de mult au contribuit prin activitatea lor (pentru regimul german) şi acesta era temeiul păstrării sau nu a lor în viaţă. Pe de altă parte, structura socială era guvernată de opresiunea celor mai puternici asupra celor mai slabi. Din cauza discriminării, a ostilităţii şi a lipsurilor, viaţa din lagăr era crudă şi cei mai mulţi dintre oameni erau clasificaţi – spune autorul – ca inamici sau rivali. Îţi pare ceva cunoscut? Poate că într-o mai mică măsură, în comparaţie cu Holocaustul. Da, aceste principii sunt încă valide în zilele noastre, dar în forme mai subtile şi rafinate.

  Cărţi precum cea menţionată mai sus exprimă strigătul după dreptate şi deplâng atrocităţile trăite. În acelaşi fel, de-a lungul vremurilor, oamenii au strigat după dreptate înaintea împăratului universului. Celor care se apropie de El, Dumnezeu le spune: „Cel ce a sădit urechea s-ar putea să n-audă? Cel ce a întocmit ochiul s-ar putea să nu vadă?” (Psalmii 94:9). „Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei?” (Luca 18:7).

  S-au scris preţioase promisiuni: „Cel ce împărăţeşte între oameni cu dreptate, Cel ce împărăţeşte în frică de Dumnezeu” (2 Samuel 23:3). „Fiecare va fi ca un adăpost împotriva vântului şi ca un loc de săpare împotriva furtunii, ca nişte râuri de apă într-un loc uscat, ca umbra unei stânci mari intr-un pământ ars de sete” (Isaia 32:2). „… Nu va judeca după înfăţişare, nici nu va hotărî după cele auzite, ci va judeca pe cei săraci cu dreptate şi va hotărî cu nepărtinire asupra nenorociţilor ţării; va lovi pământul cu toiagul cuvântului Lui şi cu suflarea buzelor Lui va omorî pe cel rău” (Isaia 11:3,4). „Nebunul nu se va mai numi ales la suflet, nici mişelul nu se va mai numi cu inimă largă” (Isaia 32:5). „El nu va slăbi, nici nu Se va lăsa până va aşeza dreptatea pe pământ” (42:4).

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Dreptatea - Devotional familie. Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...