Articolul precedentCare este misiunea mea?
  Articolul următorMaratonul spiritual

  Libertatea

  În anul al douăzeci şi cincilea al robiei noastre, la începutul anului, în ziua a zecea a lunii, la paisprezece ani după dărâmarea cetăţii, tocmai în ziua aceea, a venit mâna Domnului peste mine şi m-a strămutat în ţara lui Israel. – Ezechiel 40:1

  Solomon Northup a fost un afro-american născut liber în vara anului 1808, într-un mic sat, Minerva, din statul New York. La 33 de ani a fost păcălit de o alertă falsă de serviciu, a fost răpit şi vândut sclav în districtul Columbia. De acolo a fost transferat în New Orleans, unde a fost vândut să lucreze pe la diferiţi stăpâni, în zona fluviului Mississippi. Timp de 12 ani a suferit pe nedrept tot felul de abuzuri. Apoi, cu ajutorul unui aboliţionist şi al guvernatorului statului New York, și-a redobândit în sfârşit libertatea. Autobiografia sa, 12 ani de sclavie, publicată în 1885, a inspirat filmul americano-britanic cu acelaşi nume, în regia lui Steve Mi Queen, câştigând la mai multe categorii Premiul Oscar, Globul de Aur şi Bafta, în 2014.

  Ezechiel şi poporul evreu au fost nu 12 ani, ci 25 de ani robi sub jugul împăratului Babilonului. Aceasta nu era o sclavie nedreaptă, din moment ce Dumnezeu anunţase cu multă vreme înainte că libertatea şi prosperitatea erau condiţionate de ascultarea de poruncile Sale (vezi Deuteronomul 30). Cu încăpăţânare, ei s-au dovedit neascultători de poruncile divine, aşa că protecţia lui Dumnezeu a fost retrasă. Acum, acest popor privilegiat trăia în supunere faţă de guvernarea zeilor pe care şi i-a ales. Amintirea numeroşilor ani de robie a reieşit clar în ziua comemorării asediului: 14 ani trecuseră de când caldeenii cuceriseră cetatea sfântă. Chiar și aşa, în mijlocul greutăţilor şi nenorocirilor exilului, Dumnezeu i S-a arătat lui Ezechiel şi l-a „strămutat” în Ierusalim. De trei ori este repetată ideea strămutării în Ierusalim, de două ori prin expresia „m-a dus acolo” (Ezechiel 40:1-3).

  În ciuda condiţiilor dificile, Ezechiel, al cărui nume înseamnă „Dumnezeu este tăria mea”, a fost luat în viziune în Noul Ierusalim. „Acolo”, Dumnezeu i-a cerut să descrie ceea ce vedea: templul plin de detalii, cu pereţii lui, cu porţile şi odăile lui, care au făcut vedenia cerească vie şi reală.

  Dacă împrejurările vieţii te fac să te simţi prizonier, adu-ţi aminte că mâna Domnului vine peste tine să-ţi înalţe gândurile. Ca şi în cazul lui Ezechiel, El vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Libertatea - Devotional familie. Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...