Umili ca Hristos

  Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat de Sine însuşi şi a luat chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om; S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. – Filipeni 2:5-8

  Cunoscutul profesor afro-american Booker T. Washington şi-a scris extraordinara autobiografie intitulată Up From Slavery. Ca fiu al unei sclave, istoria lui începe pe o plantaţie din Virginia (Statele Unite), unde şi-a petrecut copilăria în mijlocul greutăţilor şi mizeriei: casa lui era o colibă, iar patul – nişte zdrenţe aşezate direct pe podeaua murdară, fără jucării, cu mâncare puţină, proastă şi în grabă. Nu şi-a cunoscut niciodată tatăl şi nici bunicii. După abolirea sclaviei, sărăcia şi discriminarea au continuat să-l urmărească încă mult timp. În ciuda acestor condiţii, el avea în inimă dorinţa să înveţe şi apoi să-i înveţe, la rândul lui, pe cât ar fi putut de mulţi dintre cei ai lui. Pentru a-şi realiza visul, a făcut tot felul de munci. Pas cu pas, cu perseverenţă, efort şi dedicare, cu ajutorul câtorva oameni nobili şi de cele mai multe ori cu putere de la Dumnezeu, a avansat până când a ajuns director al Institutului Industrial şi Pedagogic din Tuskegee. „Universitatea negrilor”, cum mai era numită această instituţie, a avut peste un milion de studenţi şi o sută de cadre didactice. Booker T. Washington a fost şi un mare orator şi a fost decorat de către diverşi reprezentanţi ai statului (inclusiv de preşedinţii Cleveland şi McKinley) pentru influenţa sa asupra întăririi legăturilor şi doborârea barierelor dintre albi şi negri, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

  După eliberarea din sclavie, Washington a dat dovadă de o puternică determinare şi putere de voinţă, precum şi de o încredere crescândă în Dumnezeu şi în viitorul semenilor săi. El scria: „Celor care mă întreabă cum pot avea credinţă în viitorul rasei mele (…), având în vedere aparenta condiţie disperată (…), le aduc aminte de vicisitudinile la care ei ne-au condamnat şi din care Providenţa ne scoate permanent.”

  Asemenea lui Washington, mulţi oameni umili au atins punctul culminant al potenţialului personal pe diverse căi. Dar Fiul lui Dumnezeu a parcurs drumul invers în mod voluntar, „făcându-Se rob”. Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umili ca Hristos - Devotional familie. Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...