Articolul precedentAşa am văzut la tata!
  Articolul următorAtunci când dezastrul lovește

  Răbdarea şi perseverenţa

  La ce să mai nădăjduiesc când nu mai pot? La ce să mai aştept când sfârşitul se ştie? – Iov 6:11

  Într-o dimineaţă rece din 1916, Glenn şi Floyd erau primii copii care au ajuns la şcoală. În timp ce aşteptau să sosească învăţătorul şi colegii, au încercat să facă focul în soba din sala de clasă. Dar un accident nefericit a produs explozia sobei, care l-a omorât pe Floyd, în timp ce Glenn a fost rănit grav. Arsurile pe care le-a suferit la membrele inferioare au fost atât de profunde şi extinse încât prognosticul nu era deloc încurajator şi nici tratamentul: avea să fie infirm pentru restul vieţii, întrucât trebuiau să-i fie amputate ambele picioare. Dar nici Glenn şi nici părinţii lui nu au fost de acord şi, timp de câteva zile, au încercat să-i convingă pe doctori să amâne operaţia, pentru ca în acest răstimp ei să-I ceară lui Dumnezeu în rugăciune să nu se ajungă la o asemenea intervenţie chirurgicală traumatică. Zilele au trecut şi, în ciuda pierderii câtorva muşchi de la picioare şi a câtorva degete, operaţia nu a mai avut loc niciodată. În schimb, a urmat un lent şi obositor proces de recuperare. Cu timpul, mulţumită masajului zilnic primit din partea mamei, cu determinarea sa de fier, Glenn a putut în sfârşit să se ridice. La început se ţâra, apoi a început să meargă în picioare cu ajutorul unui cadru. Mai târziu a încetat să mai utilizeze cârjele. Apoi, într-o zi, a început să alerge… până când a devenit cel mai rapid alergător din lume.

  Cu efort şi perseverenţă, Glenn Cunningham a doborât mai multe recorduri mondiale. În 1934 a doborât recordul mondial de alergare o milă; apoi pe cel de la 800 de metri şi, la Jocurile Olimpice de la Berlin, din 1936, a doborât recordul la 1 500 de metri.

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Glenn s-a hotărât să nu renunţe. I-au trebuit doi ani să stea din nou pe picioarele lui şi a făcut acest lucru nu fără suferinţă şi nu fără dureri groaznice de picioare, în ciuda obstacolelor, era hotărât să meargă şi a luptat cu răbdare şi perseverenţă până când şi-a atins ţinta.

  În mijlocul încercărilor, Iov se minuna: „Ce putere am să pot spera? Şi care este sfârşitul meu ca să-mi pot prelungi viaţa?” Atletul din Kansas poate răspunde cu textul său preferat: „Cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc” (Isaia 40:31).

  Şi tu te poţi ridica în picioare dacă, cu răbdare şi perseverenţă, ceri putere care vine din cer.

  Răbdarea şi perseverenţa - Devotional familie. Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...