Articolul precedent„Calc pe urmele tale!”
  Articolul următorNoi suntem epistole

  Fidelitatea

  Te voi logodi cu Mine prin credincioşie şi vei cunoaşte pe Domnul. – Osea 2:20

  Fidelitatea poate fi înţeleasă ca stabilitatea şi fermitatea sentimentelor şi responsabilităţilor, precum şi ca împlinirea promisiunii făcute. De regulă, acest cuvânt se aplică legământului conjugal, dar este înrudit şi cu alte virtuţi.

  1. Căsătoria constă în principal din supunere reciprocă: „Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu” (Cântarea cânt. 6:3).

  2. Prietenia în căsătorie contribuie la intimitate: „Cerul gurii lui este numai dulceaţă şi toată fiinţa lui este plină de farmec. Aşa este iubitul meu, aşa este scumpul meu, fiice ale Ierusalimului” (5:16).

  3. Căsătoria implică dăruirea inimii şi a sufletului. „Pune-mă ca o pecete pe inima ta şi ca o pecete pe braţul tău” (8:6).

  4. Dragostea adevărată perseverează chiar şi în probleme şi conflicte. „Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, şi râurile n-ar putea să o înece” (v. 7).

  Dar cum să rămâi devotat în timpul greutăţilor şi conflictelor? Manya şi Meyer Korenblit erau doi adolescenţi îndrăgostiţi, în anul 1942. Când au fost transferaţi din oraşul polonez Hrubieszow în lagărul de concentrare de la Budzyn, ei şi-au continuat prietenia cu riscul de a-şi pierde viaţa şi şi-au promis să se reîntâlnească mlr-o zi în oraşul lor natal, după război. Imediat după această promisiune, Manya a fost luată la Auschwitz şi Meyer, la Dachau şi au fost separaţi pentru următorii trei ani. În ciuda dificultăţilor, „ei nu şi-au pierdut niciodată credinţa în iubirea lor reciprocă”, aveau să scrie, ani mai târziu, fiul celor doi, Michael Korenblit, şi Kathleen Janger (coautoare) în cartea Until We Meet Again: A True Story of Love and Survival in the Holocaust (Până ne vom revedea. O poveste adevărată de dragoste şi supravieţuire în Holocaust). Imediat ce războiul s-a terminat, s-au reîntâlnit ca să îşi împlinească făgăduinţa.

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Chiar dacă pot apărea dificultăţi, complicaţii şi descurajări, nici soţul şi nici soţia să nu nutrească gândul că unirea lor a fost o greşeală sau un eşec. Străduiţi-vă să fiţi lot ce este posibil unul pentru altul. Continuaţi cu atenţiile de la început. Pe orice cale, încurajaţi-vă unul pe altul în ducerea luptelor vieţii. Studiaţi cum să vă faceţi fericiţi unul pe altul. Daţi frâu liber iubirii şi îngăduinţei reciproce. Şi atunci, căsătoria, în loc să fie sfârşitul iubirii, va fi abia începutul ei” (Căminul adventist, p. 106).

  Fidelitatea - Devotional familie. Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...