Articolul precedentSfatul nelegiuit dat de mamă
  Articolul următorLumina cerească

  Toleranţa

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. – Proverbele 24:16

  Toleranţa” este un termen cu multe înţelesuri. În psihologie, în mod obişnuit se asociază cu termenul „frustrare”. Toleranţa la frustrare reprezintă abilitatea de a face faţă problemelor şi limitărilor vieţii personale, în ciuda dezamăgirilor pe care acestea le pot produce. Tot aici mai intră şi toleranţa/rezistenţa la sentimentele negative care apar atunci când nu putem obţine ceea ce dorim sau când ni se întâmplă lucruri teribile. Mulţi oameni nu sunt pregătiţi să-şi tolereze disconfortul produs de eşec sau de decepţie. Dacă înţelegem că lucrurile nu funcţionează întotdeauna cum vrem sau cum ne imaginăm, câştigăm un element important în suportarea adversităţii.

  Există mulţi oameni care se simt copleşiţi de lucrurile care îi tulbură. Sănătatea li se poate deteriora pe zi ce trece. Problemele financiare şi conflictele din familie pot fi poveri greu de purtat. Suferinţele şi amărăciunile pot dura mult – luni sau poate ani – şi viitorul poate părea nesigur şi confuz. Treci acum printr-o asemenea încercare? Te gândeşti că viaţa ţi s-ar putea îmbunătăţi dacă ţi-ai reface sănătatea? Ai de gând să te laşi pradă sentimentelor pe care ţi le produc problemele vieţii? Şi, dacă nu se schimbă nimic, ai de gând să te plângi tot restul vieţii?

  Când lucrurile nu merg cum ne aşteptăm, avem tendinţa să ne descurajăm şi să ne autocompătimim, în loc să le tolerăm cu răbdare şi să ne încredem în planurile lui Dumnezeu. Ilie şi Ioan Botezătorul s-au simţit devastaţi de rezultatele lucrării lor ca profeţi ai Celui Preaînalt şi, chiar dacă apropierea vrăjmaşului le tulbura sufletele şi simţeau o cumplită frică, ei au reuşit să le facă faţă când şi-au încredinţat viaţa lui Dumnezeu.

  Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie să punem în practică acest tip de toleranţă ca să putem deveni fermi şi hotărâţi, în ciuda descurajărilor. Nu trebuie să ne rezolvăm mai întâi problemele pentru a da dovadă de toleranţă, adică nu e nevoie să ne împăcăm cu familia sau să rezolvăm conflictele de la locul de muncă înainte de a adopta practic acest principiu de viaţă. Nu trebuie să ne rezolvăm toate problemele financiare, nici cel puţin pe cele de sănătate. „Perioada de încercare şi suferinţă care ne aşteaptă va necesita o credinţă care să poată îndura oboseala, întârzierea şi foamea – o credinţă care nu va slăbi în faţa severităţii încercărilor” (Tragedia veacurilor, p. 621).

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Toleranţa - Devotional familie. Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...