Articolul precedentBinecuvântarea iertării
  Articolul următorGustați și vedeți

  Altruismul

  Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. – Efeseni 5:2

  Judy şi Dick au rămas şocaţi când doctorii le-au spus că fiul lor se născuse cu paralizie cerebrală, adică nu va putea să vorbească şi să umble toată viaţa. Doctorii i-au sfătuit să-l lase într-un centru de îngrijire, din moment ce oricum nu avea să se recupereze niciodată. Însă aceşti părinţi şi-au luat copilul acasă şi s-au hotărât să se dedice îngrijirii şi educaţiei lui. Inert şi liniştit, copilul s-a integrat în viaţa familiei şi, după 12 ani, datorită computerului a fost în stare să comunice primele cuvinte. Fiind admis în şcoala publică din Boston, într-o zi şi-a exprimat dorinţa să participe la o cursă în beneficiul unui coleg de clasă rănit. Fără să stea pe gânduri, tatăl l-a împins în scaunul rulant cei opt kilometri ai cursei. În timpul acestei competiţii, Rick a simţit pentru prima dată că i-au dispărut dizabilităţile.

  Încurajat de această descoperire, Rick s-a antrenat pentru a participa la competiţii mai complexe. Fiecare dintre acestea a însemnat atât provocare, cât şi motivare să continue. De atunci, Rick şi tatăl său au participat la peste o mie de evenimente, cum ar fi maratoane, biatloane şi, cele mai dificile, competiţiile Omul de Fier. În timp ce tatăl alerga, înota sau pedala, fiul era purtat dintr-un loc în altul pe braţe, pe un scaun sau împins pe o plută. Datorită iubirii şi dedicării tatălui său, Rick a fost în stare să-şi depăşească limitele şi, pe deasupra, să obţină şi un titlu academic în educaţie specială la Universitatea din Boston.

  Întregul cer a fost şocat când omenirea a rămas paralizată, fără puterea şi curajul de a rezista păcatului. O opţiune ar fi fost ca Dumnezeu să-l abandoneze pe om, întrucât era dificil să-l mai recupereze. În schimb, Dumnezeirea a hotărât să se devoteze îngrijirii şi răscumpărării acestuia. Mântuitorul lumii Şi-a dat viaţa pentru ca omul să-şi poată depăşi limitele şi să ajungă la cea mai înaltă perfecţiune. Acest principiu al consacrării de sine este baza legii lui Dumnezeu şi esenţa întregului creştinism.

  Datorită iubirii şi dedicării lui Dumnezeu, tu eşti făcut în stare să-ţi aduci aminte că nu eşti singur în cursa pentru viaţă. Pentru că „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare” (Deuteronomul 33:27), te invităm să te încrezi în tovărăşia Sa veşnică. Dar nu uita ceva important: Rick Hoyt a început să se simtă liber numai când a încercat să ajute un coleg rănit. Această cursă caritabilă a fost începutul unei noi vieţi de succes şi fericire, când el a decis să arate compasiune faţă de un semen aflat în dificultate. Şi tu poţi face la fel.

  Altruismul - Devotional familie. Mântuitorul lumii Şi-a dat viaţa pentru ca omul să-şi poată depăşi limitele şi să ajungă la cea mai înaltă perfecţiune. Acest principiu al consacrării de sine este baza legii lui Dumnezeu şi esenţa întregului creştinism.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...