Articolul precedentLiant între generaţii
  Articolul următorDa, cred!

  Integritatea

  Mai mult preţuieşte săracul care umblă în neprihănirea lui decât un bogat cu buze stricate şi nebun. – Proverbele 19:1

  Fiul preotului Hilchia, Ieremia, a fost profetul care a primit misiunea de a chema poporul, mai ales pe conducători, la pocăinţă. Dar mesajul lui mustrător nu era pe placul ascultătorilor, care erau obişnuiţi să audă minciunile, flatările şi laudele profeţilor falşi (Ieremia 23). Au fost atât de deranjaţi de cuvintele lui încât, „când a isprăvit de spus Ieremia tot ce îi poruncise Domnul (…), tot poporul a pus mâna pe el şi a zis: «Trebuie să mori negreşit!»” (Ieremia 26:8) şi chiar „împăratul Ioiachim (…) căuta să-l omoare” (v. 21).

  Dacă ar fi măgulit poporul, Ieremia şi-ar fi făcut probabil o mulţime de „prieteni”. Dar el a preferat închisoarea decât ipocrizia şi „a înghiţit noroi” mai degrabă decât să mintă. Da, profetul chiar a fost cufundat în noroiul din fântâna în care a fost aruncat. Experienţele sale sunt înregistrate în cartea Plângerile lui Ieremia. „Voiau să-mi nimicească viaţa într-o groapă şi au aruncat cu pietre în mine. Mi-au năvălit apele peste cap şi ziceam: «Sunt pierdut!»” (Plângerile 3:53,54).

  În ciuda acestui tratament, Ieremia şi-a menţinut integritatea şi a primit o vizită din partea lui Dumnezeu, care l-a încurajat chiar acolo, în fântână: „Dar am chemat Numele Tău, Doamne, din fundul gropii. Tu mi-ai auzit glasul: Nu-Ţi astupa urechea la suspinele şi strigătele mele. În ziua când Te-am chemat, Te-ai apropiat şi ai zis: «Nu te teme!»” (v. 55-57).

  Mulţi se consideră neprihăniţi pentru că nu practică tâlhăria, desfrâul, adulterul sau idolatria, dar este clar că integritatea presupune mai mult decât atât. Divina comedie, a lui Dante Alighieri, descrie coborârea în infern pe o scară a ierarhiei păcatelor. Pe măsură ce iadul se apropie, păcatele sunt din ce în ce mai grave. După logica lui Dante, persoana adulteră este mai vinovată decât un ucigaş sau un tiran.

  Astăzi, minciunile, linguşirile şi ipocrizia pot fi justificate prin principiul darwinist al supravieţuirii. Dacă scopul scuză mijloacele, atunci minciuna, flatarea şi căutarea prieteniei din interes sunt justificate pentru a supravieţui, a prospera sau pentru a ajunge la cel mai înalt nivel de performanţă.

  Biblia ne avertizează cu privire la cei care „sunt nişte cârtitori, nemulţumiţi cu soarta lor, trăiesc după poftele lor, gura le este plină de vorbe trufaşe şi slăvesc pe oameni pentru câştig” (Iuda 16) şi arată că este mai bine să suferi pentru facerea binelui – dacă aceasta este voia lui Dumnezeu – decât pentru facerea răului (I Petru 3:17).

  Fără îndoială, viaţa trăită în integritate poate aduce pierderi sau conflicte, dar poţi fi sigur că, în mijlocul încercărilor. Dumnezeu nu te va părăsi niciodată.

  Integritatea - Devotional familie. Fără îndoială, viaţa trăită în integritate poate aduce pierderi sau conflicte, dar poţi fi sigur că, în mijlocul încercărilor. Dumnezeu nu te va părăsi niciodată.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...