Renunţarea

  Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde pentru Numele Meu va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică. – Matei 19:29

  Eric Liddell s-a născut în China, în 1902, în familia unor misionari scoţieni.

  Când avea doar şase ani, părinţii l-au trimis, împreună cu fratele mai mare, la o şcoală creştină din Anglia, unde s-a făcut repede remarcat ca sportiv şi a devenit cunoscut ca „cel mai rapid bărbat din Scoţia” şi mai târziu ca „scoţianul zburător”, în 1923 a doborât recordul britanic în cursa de 100 şi 200 de metri. În 1924 a participat la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris şi a câştigat medalia de aur în cursa de 400 de metri şi medalia de bronz la 200 de metri. Viaţa sa a stat la baza filmului Carele de foc, regizat de Hugh Hudson, care a câştigat la mai multe categorii Premiul Oscar, Globul de Aur şi Premiul BAFTA, în 1982.

  Dar mai impresionantă decât realizările sale este viaţa de sacrificiu şi renunţare pe care Eric a ales-o pentru a răspândi Evanghelia în China. Renunţând la laurii sportului şi la o carieră promiţătoare, el s-a întors ca misionar şi profesor la un colegiu anglo-chinez. Războiul civil acolo l-a găsit, când a fost trimis într-un lagăr, unde şi-a găsit un nou loc de a predica. Dar condiţiile grele din lagăr i-au slăbit sănătatea în aşa măsură încât, după câţiva ani, a murit din lipsă de asistenţă medicală. În 2008, cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing, guvernul chinez a dezvăluit faptul că lui Eric Liddell i se oferise ocazia să fie eliberat din închisoare, în virtutea unui acord cu guvernul britanic. Însă el a renunţat în favoarea eliberării unei femei gravide.

  Spiritul de renunţare manifestat în viaţa lui Eric Liddell este considerat un semn de adevărată măreţie înaintea lui Dumnezeu. Participarea neegoistă la slujire, renunţarea la faimă, bogăţie şi libertate dovedesc cel mai înalt nivel de nobleţe pe care fiinţa umană îl poate atinge. Ioan Botezătorul era într-o situaţie similară când a renunţat la popularitatea sa pentru a predica Evanghelia. El s-a dovedit loial lui Dumnezeu chiar şi în închisoare. De aceea Isus a spus: „Dintre cei născuţi din femei nu este niciunul mai mare decât Ioan Botezătorul” (Luca 7:28).

  Influenţa unei asemenea vieţi ajunge până astăzi, traversând graniţele timpului. Principiile supunerii şi sacrificiului, care sunt atât de diferite de cursul obişnuit al vieţii noastre, rămân mai valide decât oricând înainte. Ele strălucesc printre ucenicii lui Dumnezeu, cărora le oferă minunata promisiune: vor primi însutit şi vor moşteni viaţa veşnică.

  Renunţarea - Devotional familie. Principiile supunerii şi sacrificiului, care sunt atât de diferite de cursul obişnuit al vieţii noastre, rămân mai valide decât oricând înainte. Ele strălucesc printre ucenicii lui Dumnezeu, cărora le oferă minunata promisiune: vor primi însutit şi vor moşteni viaţa veşnică.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...