Articolul precedentSensibilitate şi empatie
  Articolul următorSurpriză la apus

  Urmează-Mă!

  După aceea, Isus a ieşit afară şi a văzut un vameş, numit Levi, şezând la vamă. Şi i-a zis: „Vino după Mine!” Vameşul a lăsat totul, s-a sculat şi a mers după El. – Luca 5:27,28

  Matei se afla ca de obicei la locul său de muncă – biroul vamal. El nu strălucea în mod particular prin principiile şi valorile sale, cu atât mai puţin prin integritate. Totuşi, într-o zi, cu un singur cuvânt Isus i-a schimbat întreaga viaţă. El i-a spus: „Urmează-Mă!” şi el „a lăsat totul, s-a ridicat şi a mers după El”. Matei nu a pus nici cel puţin o întrebare cu privire la viitorul sau stabilitatea serviciului său. El nu s-a gândit la consecinţele pe care le-ar fi avut decizia sa asupra familiei sau prietenilor. El dorea doar să fie cu Isus – să asculte cuvintele Sale şi să lucreze alături de El. Aşa că a mers după El.

  Pe de altă parte, un tânăr bogat privea la Isus, care Se ocupa de nişte copii. Fiind atras de bunătatea Lui, a venit la Isus şi L-a întrebat: „Ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”

  Isus nu a enumerat o sumă de principii, cum ar fi: să nu comiţi adulter, să nu ucizi, să nu furi şi multe altele. Concluzia finală a fost: „Urmează-Mă!”

  Dar acest tânăr bogat, care se pare că păzea toate aceste porunci, nu a acceptat invitaţia. În schimb, „s-a întristat” şi a plecat (Luca 18:18-23).

  De asemenea, Filip (Ioan 1:44), Petru (Ioan 21:19) şi mulţi alţii (Matei 8:22; Luca 9:59) de diferite rase sau provenienţe au primit aceeaşi invitaţie din gura lui Hristos: „Urmează-Mă”. Şi, în timp ce aştepta un răspuns, inima Lui striga plină de emoţie: „Cum să te dau? (…) Mi se zbate inima în Mine şi tot lăuntrul Meu Mi se mişcă de milă” (Osea 11:8).

  Matei, Filip şi Petru au fost oameni simpli care L-au urmat pe Isus. Aceşti oameni simpli împreună cu învăţătorul au fost în stare să întoarcă lumea pe dos (Faptele 17:6). Tânărul bogat care nu a vrut să-şi rişte averea şi reputaţia nu a devenit cunoscut, numele său nu a fost înregistrat în istoria biblică. El s-a cufundat în întuneric, singurătate, urmându-şi trista cale.

  Astăzi, aceeaşi voce îţi vorbeşte. În cuvinte clare, îţi uimeşte mintea în timp ce te cheamă: „Urmează-Mă!” Nu contează dacă ai avut o viaţă bine organizată, la fel ca tânărul bogat, sau dacă ai fost implicat într-o afacere dubioasă moral, la fel ca tânărul ofiţer de la vamă. Nu contează de unde eşti sau din ce mediu provii. Două căi se află înaintea ta, din care poţi să alegi. În loc să dai curs unui impuls de moment, poţi alege să studiezi atent Cuvântul lui Dumnezeu. Vei găsi suficiente dovezi ca să poţi decide care este drumul cel mai bun.

  Urmează-Mă! - Devotional familie. Nu contează de unde eşti sau din ce mediu provii. Două căi se află înaintea ta, din care poţi să alegi. În loc să dai curs unui impuls de moment, poţi alege să studiezi atent Cuvântul lui Dumnezeu. Vei găsi suficiente dovezi ca să poţi decide care este drumul cel mai bun.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...