Articolul precedentImplică-te şi fii model!
  Articolul următorMusafirul neașteptat

  Bucurie în necaz

  Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi câ încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic. – lacov 1:2-4

  Biblia abundă de versete care ne avertizează cu privire la încercări şi necazuri.

  Nu trebuie să privim prea adânc în viaţa noastră şi a altora pentru a avea confirmarea că trăim într-o lume de durere şi nedreptate. Câteodată avem de-a face cu încercări produse de propriile greşeli. Alteori, ele ne cuprind fără niciun fel de motiv aparent. Textul de astăzi ne aduce aminte că există un scop, o semnificaţie sau un motiv pentru întâmplările nefericite şi adversităţile vieţii. După cum spune apostolul lacov, scopul este răbdarea şi, în ultimă instanţă, desăvârşirea.

  Studiile seculare încearcă şi ele să explice motivul suferinţei. Victor Goertzel, cercetător şi promotor al păcii şi dreptăţii sociale, şi soţia sa, Mildred, profesoară de liceu şi scriitoare, au semnat o carte intitulată Cradles of Eminence (Leagăne de eminenţă). Aceasta este un studiu despre copilăria a sute de oameni faimoşi: franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Winston Churchill, Albert Schweitzer, Nelson Rockefeller, Lev Tolstoi, Mark Twain, William James, Sigmund Freud, Robert Kennedy, Nelson Mandela, Hermann Hesse, Simone de Beauvoir, Walt Disney, Maica Tereza, Tiger Woods, Oprah Winfrey, Barbra Streisand, Hillary Clinton şi Bill Gates. Surprinzător, mulţi dintre aceştia au crescut în condiţii vitrege, au urât şcoala şi profesorii, au avut părinţi stricţi, despotici şi rataţi. Unii dintre ei chiar au suferit de diformităţi şi dizabilităţi fizice.

  În ciuda tuturor provocărilor, ei au ajuns oameni care au inspirat respect şi admiraţie şi au avut contribuţii importante pentru umanitate. Dificultăţile ar fi putut fi bariere insurmontabile, dar aceste dezavantaje au constituit forţa care i-a impins înainte spre înălţimi nebănuite. Autorii explică faptul că rezilienţa, care este un fel de elasticitate sau abilitate de a ţine piept limitărilor şi greutăţilor, a fost cheia triumfului lor.

  Noi nu putem înţelege rezilienţa fără intervenţia divină. Credem cu tărie că Acela care ne-a făcut a aşezat această capacitate în fiecare fiinţă umană nu numai pentru atingerea succesului profesional sau umanitar. El a prevăzut-o să ne ajute să ne dezvoltăm caracterul şi să stăm mai aproape de El.

  Luna aceasta vom reflecta asupra rezilienţei, folosind texte biblice încurajatoare şi experienţa unor persoane exemplare care au trebuit să treacă prin încercări şi greutăţi, dar care au jucat un rol-cheie în planurile divine.

  Bucurie în necaz - Devotional familie. Noi nu putem înţelege rezilienţa fără intervenţia divină. Credem cu tărie că Acela care ne-a făcut a aşezat această capacitate în fiecare fiinţă umană nu numai pentru atingerea succesului profesional sau umanitar. El a prevăzut-o să ne ajute să ne dezvoltăm caracterul şi să stăm mai aproape de El.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...