Articolul precedentCei doi identici
  Articolul următorCa mine sau ca Dumnezeu?

  Doamne, unde eşti?

  Pentru ce stai aşa de departe, Doamne? Pentru ce Te ascunzi la vreme de necaz? – Psalmii 10:1

  Jean Piaget, părintele psihologiei copilului, a descoperit o bornă importantă în dezvoltarea copilului: permanenţa obiectului. Când se joacă cu jucăria sau cu obiectul preferat, copilaşii de o lună arată entuziasm chiar şi numai la vederea acestuia şi încearcă să ajungă la el. Dar, în clipa în care jucăria dispare din câmpul vizual, chiar dacă este în faţa lor, copiii îşi pierd tot interesul. Pentru copil, obiectul a dispărut complet. Dar, după primul an de viaţă, în general după împlinirea vârstei de doi ani, atunci când ascundem o jucărie de un copil, acesta nu rămâne indiferent, ci începe să o caute şi chiar se enervează dacă nu reuşeşte să o găsească, pentru că el ştie că ea există chiar dacă n-o poate vedea. Psihologii consideră că această realizare naturală este pozitivă şi foarte importantă pentru că ea deschide calea pentru cunoştinţe mai avansate.

  În anii care urmează, copiii se bucură atunci când se joacă de-a v-aţi ascunselea sau jocuri în care fac obiecte să dispară. Izbucnesc în râs la asemenea activităţi. Dispariţia şi reapariţia este foarte nostimă, pentru că adânc în sufletul lor ştiu că obiectul sau persoana nu a dispărut în realitate. Pe măsură ce cresc, îşi pierd interesul pentru asemenea jocuri, probabil pentru că ştiu bine că obiectele nu pot să dispară şi sunt prezente oricum, chiar dacă nu sunt vizibile.

  Psalmistul întreabă: „O, Doamne, unde eşti? De ce te ascunzi de mine în vremurile de strâmtorare?” în mijlocul bolii, al incertitudinii, durerii, nedreptăţii, luptelor, greutăţilor şi tristeţii, ne întrebăm: „Unde eşti, Doamne?” Aceasta este o întrebare umană normală, dar adevărul este că Dumnezeu nu Se ascunde. El este aproape pe timp de strâmtorare. Câteodată, El hotărăşte să nu intervină, iar motivele Sale rămân tainice şi nu sunt accesibile fiinţei umane. Ceea ce ştim cu adevărat este că uneori Dumnezeu decide să aştepte pentru că durerea temporară înseamnă răsplată pe termen lung.

  Dacă treci prin încercări şi te întrebi unde este Dumnezeu, adu-ţi aminte că El nu a dispărut printr-o magie. El veghează asupra ta şi te însoţeşte în durere şi agonie. Cu un pic mai multă atenţie, ai putea să-I percepi prezenţa. E posibil să-ţi pierzi puterea în mijlocul suferinţelor, dar apostolul Pavel te încurajează să nu cazi: chiar dacă omul din afară se strică, „totuşi omul nostru dinăuntru se înnoieşte din zi în zi. Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavă” (2 Corinteni 4:16,17).

  Doamne, unde eşti? - Devotional familie. El este aproape pe timp de strâmtorare. Câteodată, El hotărăşte să nu intervină, iar motivele Sale rămân tainice şi nu sunt accesibile fiinţei umane. Ceea ce ştim cu adevărat este că uneori Dumnezeu decide să aştepte pentru că durerea temporară înseamnă răsplată pe termen lung.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...