Domnul mă aude

Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi am strigat către Dumnezeul meu; din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. – Psalmii 18:6

Versetul de astăzi ne spune că Dumnezeu este cu noi şi ascultă strigătele noastre chiar dacă uneori simţim că El nu ne aude. Este liniştitor să ştim că, în mijlocul tulburărilor, încercărilor şi dificultăţilor, Domnul ne aude vocea şi frământările noastre ajung la urechile Lui. În Persia antică, în timpul domniei lui Ahaşveroş, era o lege care pedepsea cu moartea pe oricine intra în curtea interioară să-l vadă pe împărat fără să fie chemat (Estera 4:11). Pare să fi fost o măsură de siguranţă din moment ce împărăteasa însăşi se supunea aceleiaşi legi, aşa cum se arată în istoria Esterei.

Ce contrast uriaş între această lege autoritară şi atitudinea împăratului universului! Isus aşteaptă la uşa noastră şi vrea ca noi să deschidem, ca El să vină să vorbim cu El şi să cinăm cu El (Apocalipsa 3:20). El tânjeşte după compania noastră chiar dinainte ca noi să-L chemăm şi este gata să ne răspundă (Isaia 65:24). Da, am putea fi afectaţi de suferinţe aspre, dar, pe orice cale, Domnul este gata să ne audă glasul şi să vină la noi în cele mai teribile încercări.

O altă lecţie din versetul de astăzi este că Dumnezeu ne aude din templul Său. Sigur că El este omniprezent şi atotputernic şi ne va auzi oriunde ne aflăm. Dar specificarea templului – „locaşul Lui” – ne aduce aminte că este o binecuvântare să invocăm numele lui Dumnezeu în templu, biserică sau în adunarea credincioşilor.

Amanda Nicholson, de la University College London (UCL), a condus un studiu care a fost publicat în revista ştiinţifică Social Science & Medicine (vol. 69, 2009, pp. 519-528) şi care a analizat datele a aproximativ 40 000 de subiecţi din 22 de ţări europene, jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Dintre bărbaţii care au răspuns, cei care nu participau la serviciile religioase prezentau o probabilitate de două ori mai mare să-şi descrie sănătatea ca precară, faţă de cei care participau la biserică cel puţin o dată pe săptămână. Un efect similar, dar mai slab, a fost văzut şi în rândul femeilor. Pare destul de clar că atât spiritualitatea, cât şi sănătatea beneficiază de pe urma întâlnirii noastre cu Dumnezeu în templu.

Astăzi petrece timp în rugăciune, cu toată convingerea că El te aude. De asemenea, caută să participi la serviciul divin de la biserică, aducându-I închinare lui Dumnezeu în compania credincioşilor. Vei observa rezultate surprinzătoare.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor