Articolul precedentDoar faţă-n faţă
  Articolul următorPe cine reflectăm?

  Domnul mă aude

  Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi am strigat către Dumnezeul meu; din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. – Psalmii 18:6

  Versetul de astăzi ne spune că Dumnezeu este cu noi şi ascultă strigătele noastre chiar dacă uneori simţim că El nu ne aude. Este liniştitor să ştim că, în mijlocul tulburărilor, încercărilor şi dificultăţilor, Domnul ne aude vocea şi frământările noastre ajung la urechile Lui. În Persia antică, în timpul domniei lui Ahaşveroş, era o lege care pedepsea cu moartea pe oricine intra în curtea interioară să-l vadă pe împărat fără să fie chemat (Estera 4:11). Pare să fi fost o măsură de siguranţă din moment ce împărăteasa însăşi se supunea aceleiaşi legi, aşa cum se arată în istoria Esterei.

  Ce contrast uriaş între această lege autoritară şi atitudinea împăratului universului! Isus aşteaptă la uşa noastră şi vrea ca noi să deschidem, ca El să vină să vorbim cu El şi să cinăm cu El (Apocalipsa 3:20). El tânjeşte după compania noastră chiar dinainte ca noi să-L chemăm şi este gata să ne răspundă (Isaia 65:24). Da, am putea fi afectaţi de suferinţe aspre, dar, pe orice cale, Domnul este gata să ne audă glasul şi să vină la noi în cele mai teribile încercări.

  O altă lecţie din versetul de astăzi este că Dumnezeu ne aude din templul Său. Sigur că El este omniprezent şi atotputernic şi ne va auzi oriunde ne aflăm. Dar specificarea templului – „locaşul Lui” – ne aduce aminte că este o binecuvântare să invocăm numele lui Dumnezeu în templu, biserică sau în adunarea credincioşilor.

  Amanda Nicholson, de la University College London (UCL), a condus un studiu care a fost publicat în revista ştiinţifică Social Science & Medicine (vol. 69, 2009, pp. 519-528) şi care a analizat datele a aproximativ 40 000 de subiecţi din 22 de ţări europene, jumătate bărbaţi şi jumătate femei. Dintre bărbaţii care au răspuns, cei care nu participau la serviciile religioase prezentau o probabilitate de două ori mai mare să-şi descrie sănătatea ca precară, faţă de cei care participau la biserică cel puţin o dată pe săptămână. Un efect similar, dar mai slab, a fost văzut şi în rândul femeilor. Pare destul de clar că atât spiritualitatea, cât şi sănătatea beneficiază de pe urma întâlnirii noastre cu Dumnezeu în templu.

  Astăzi petrece timp în rugăciune, cu toată convingerea că El te aude. De asemenea, caută să participi la serviciul divin de la biserică, aducându-I închinare lui Dumnezeu în compania credincioşilor. Vei observa rezultate surprinzătoare.

  Domnul mă aude - Devotional familie. Astăzi petrece timp în rugăciune, cu toată convingerea că El te aude. De asemenea, caută să participi la serviciul divin de la biserică, aducându-I închinare lui Dumnezeu în compania credincioşilor. Vei observa rezultate surprinzătoare.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...