Articolul precedentO apă limpede
  Articolul următorDeschide-mi inima!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. – Romani 12:12

  Cât de multă suferinţă ar putea fi evitată dacă am pune mai bine în practică sfaturile evanghelice din Romani 12! Nu este de mirare că acest capitol din Biblie este unul dintre cele preferate de preoţi, pastori şi consilieri creştini atunci când încurajează relaţiile interpersonale de calitate. Pavel îi oferă bisericii din Roma un sfat plin de tandreţe şi grijă, asemenea unui tată iubitor sau a unui frate mai mare plin de bunătate. El îi cheamă pe credincioşi să facă lucruri semnificative, fiecare conform darului său, să dea dovadă de dragoste frăţească, să fie morali şi să se ferească de rău, să se îngrijească de viaţa lor spirituală, să nu fie leneşi, să dea dovadă de empatie şi umilinţă şi să-L slujească cu bucurie pe Dumnezeu chiar şi în încercări. În cele din urmă, El îi încurajează să nu înceteze să se roage.

  Neal Krause şi David Hayward au desfăşurat un studiu la Universitatea din Michigan (Statele Unite) şi au examinat practicile de rugăciune şi satisfacţia privind propria viaţă. Au intervievat 1 024 de bărbaţi şi femei de două ori pe parcursul a trei ani. Participanţii aveau peste 65 de ani şi reprezentau specificul geografic şi etnic al ţării lor. Ei au răspuns la întrebări despre viaţa lor spirituală şi religioasă, despre practicile de rugăciune şi la diverse alte întrebări despre credinţă. Studiul a fost publicat în Journal of Religion and Health, arătând că aceia care se rugau cu toată încrederea se bucurau de o mai mare satisfacţie în viaţă, de-a lungul timpului.

  De ce acest studiu şi multe altele arată că rugăciunea este asociată cu starea de bine? Mai întâi, pentru că încrederea în Dumnezeu este un factor al sănătăţii mintale şi fizice, reducând senzaţia de permanentă ameninţare a factorilor de stres şi anxietate. În al doilea rând, pentru că şi atunci când lucrurile ne scapă de sub control, noi găsim pace în înţelegerea faptului că Dumnezeul universului veghează asupra vieţilor noastre.

  Da, rugăciunea este necesară, aşa că apostolul Pavel ne invită să recurgem la ea continuu, în ciuda greutăţilor. Chiar dacă avem de trecut prin experienţe dificile, rugăciunea este cea mai bună cale de a ne menţine bucuria şi de a ieşi biruitori şi mai puternici, pentru a fi în stare să ne confruntăm cu alte provocări.

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te, după sfatul din Romani 12. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Rugăciunea şi mulţumirea - Devotional familie. Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.