Articolul precedentInvestește în copiii și nepoții tăi!
  Articolul următorIertarea

  Greutăţile financiare

  Apoi, le-a mai zis: „Când v-am trimis fără pungă, fără traistă și fără încălțăminte, ați dus voi lipsă de ceva?” „De nimic”, I-au răspuns ei. – Luca 22:35

  Mama mea (J) a rămas văduvă când sora mea avea doi ani și eu aveam cinci ani. Pensia care îi revenea mamei era insuficientă, pentru că venitul tatei fusese constituit în mare parte din comisioane. Nu doar că eram amenințați de sărăcie, dar însuși viitorul nostru era amenințat, deoarece aveam nevoie de bani nu numai ca să trăim, ci și ca să putem plăti ratele la casa pe care părinții abia o cumpăraseră. A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Până la urmă, după toate dificultățile, am ieșit la liman și am putut cu adevărat să răspundem la întrebarea: „Ați dus lipsă de ceva?” cu textul de astăzi: „De nimic.” Promisiunea divină este autentică: „Am fost tânăr și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii Lui cerșindu-și pâinea” (Psalmii 37:25).

  Reziliența se dezvoltă în urma a numeroase situații dificile, una dintre acestea fiind problema financiară, dar poate fi de asemenea calea de a învăța un miliard de lecții. Mariette Jacobs știa că, din ziua în care părinții ei și-au pierdut locurile de muncă, ea va face tot posibilul să îi ajute. Dar Mariette și-a pierdut și ea locul de muncă și în familia lor singura salariată mai rămăsese sora ei mai mică. Luni de zile au trebuit să facă față unor greutăți semnificative. Într-o zi, când Mariette vorbea cu sora ei despre nevoile familiei, aceasta i-a spus:

  – Mi-ar plăcea foarte mult să mănânc o înghețată, mai mult decât orice lucru pe lume.

  – Nu, nu avem bani. Știi cât de mult costă o înghețată? Cât o rolă de hârtie igienică, a fost răspunsul lui Mariette.

  Apoi au glumit amândouă și au stabilit că un sul de hârtie igienică era mai important și că, deși nu își permiteau înghețată, își permiteau totuși hârtie igienică. Din această glumă s-a născut o carte devoțională renumită, The Day I Ate a Toilet Roll (Ziua în care am mâncat un sul de hârtie igienică). Autoarea prezintă diverse lecții pe care le-a învățat în urma experienței ei cu lipsurile financiare: umilința, sârguința, ascultarea, generozitatea, integritatea, disciplina, acceptarea, răbdarea, loialitatea față de Dumnezeu, credința în Dumnezeu… numărând în total 30 și fiind incluse în această carte. Să medităm la textul: „Și Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuințele voastre, după bogăția Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

  Greutăţile financiare - Devotional familie. A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...