Articolul precedentLuați-vă timp!
  Articolul următorPace în mijlocul furtunii

  Batjocura şi dispreţul

  Ne faci de ocara vecinilor noștri, de batjocura și de râsul celor ce ne înconjoară. – Psalmii 44:13

  Eu (J) o consider pe colega mea Tamara una dintre cele mai creative și inteligente persoane întâlnite vreodată. Iubită și respectată de colegi și de studenți, Tamara predă cursuri teoretice și de laborator, cu farmec și rigoare, folosind multiple ilustrații, obiecte, sarcini practice, vizite, proiecte pentru asistarea celor în nevoie și activități care construiesc legături de prietenie și camaraderie între toți cei implicați în procesul de învățare.

  Ea mi-a povestit despre anii copilăriei ei și am fost surprins de contrastul dintre trecut și prezent. Ea provine dintr-o familie aparținând unei minorități etnice din Statele Unite. A suferit o sărăcie extremă și a purtat diverse porecle insultătoare atât la școală, cât și în cartier. Era membra unei minorități religioase și a îndurat mult dispreț atât din partea copiilor, cât și a adulților, care le trimiteau ei și familiei ei în mod constant mesaje de batjocură la adresa credinței lor și a practicilor lor religioase. Tatăl ei a fost chiar amenințat cu moartea pentru că ținea studii biblice cu un vecin. Aceste experiențe i-au produs Tamarei mult dezgust. I-ar fi plăcut să dea și ea replica, dar părinții ei au învățat-o să umble pe urmele Învățătorului: să fie umilă, să ierte și să-i iubească pe cei care au ofensat-o.

  Anii în care Tamara și familia ei erau obiectul criticii nemeritate au silit-o să facă un efort pentru a-și trăi viața în mod ferm și a rămâne credincioasă principiilor ei, devenind o femeie cu ținte înalte. Ea a avansat în domeniul academic și și-a luat un doctorat la Universitatea Statului Washington, o instituție foarte apreciată. E posibil ca acest lucru să nu se fi putut realiza fără drama primilor ani din viața ei. Atunci când vorbește despre acei ani, ea zâmbește – în semn de gratitudine pentru acele condiții dureroase.

  Fiecare credincios este chemat să treacă prin perioade de suferință și, în cursul acelor zile dificile, el poate ajunge să-și exprime confuzia înaintea lui Dumnezeu: „Unde ești Tu când aceștia mă batjocoresc?” sau chiar să ceară, asemenea psalmistului: „Trezește-Te” (Psalmii 44:23), ca și când Dumnezeu ar dormi. Dar Dumnezeu nu este absent și nici adormit. Psalmistul însuși încheie creația poetică prin exclamația: „Izbăvește-ne pentru bunătatea Ta!” (v. 26). Cum să nu răspundă Tatăl ceresc iubitor la o asemenea cerere din partea unuia din copiii Săi aflați în nevoie?

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Batjocura şi dispreţul - Devotional familie. Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...