Articolul precedentRugăciunea bunicii
  Articolul următorCea mai dragă mamă

  Calea răbdării

  Ba, mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre, căci știm că necazul aduce răbdare. – Romani 5:3

  George Goodman (1821–1908), un faimos profesor și teolog englez, a primit într-o zi vizita unuia dintre seminariștii aflați sub îndrumarea sa. În mod insistent, tânărul i-a cerut să se roage pentru el.

  — Domnule Goodman, mi-ar plăcea să vă rugați pentru mine să pot avea răbdare.

  Experimentatul teolog și-a pus mâinile pe umărul studentului, l-a invitat să îngenuncheze și a repetat în rugăciune de câteva ori: „Tată ceresc, dă-i încercări!”

  La sfârșitul rugăciunii, chiar înainte să se ridice în picioare, tânărul a spus repede:

  — Domnule pastor, dar eu de răbdare am nevoie, de fapt.

  Fără nicio pauză, pastorul a început să se roage din nou la fel: „Doamne, dă-i încercări!”.

  Renunțând, studentul la teologie și-a luat la revedere, spunând:

  — Vă mulțumesc frumos, domnule Goodman, dar eu nu încercări vreau; eu am nevoie de răbdare!

  Cu un zâmbet amabil, Goodman a deschis Biblia și a citit Romani 5:3.

  Cu doar câțiva ani în urmă, nimeni nu își pierdea răbdarea dacă trebuia să aștepte o scrisoare, care făcea pe drum câteva zile; nimeni nu protesta dacă un transfer bancar întârzia și două săptămâni. Nimeni nu aștepta mai puțin de câteva zile până când fotografiile să-i fie developate. Astăzi, toate aceste acțiuni se fac în câteva secunde. Și, dacă din anumite motive tehnice rezultatul întârzie câteva minute, ne enervăm și părem incapabili să ne mutăm gândurile de la neliniștea așteptării rezultatului pe loc. Se pare că astăzi, mai mult decât oricând în trecut, răbdarea este cea mai mare nevoie. Este un fenomen ciudat: avansul tehnologic, în virtutea eficienței lui, ar fi trebuit să ne potolească nerăbdarea, dar, dimpotrivă, pare că ne-a sporit-o.

  Textul biblic de astăzi ne aduce aminte că unul dintre cele mai mari beneficii ale încercării este răbdarea. Cu toții știm că realizăm mai multe și înaintăm mai mult dacă muncim constant și într-un ritm echilibrat, dar prea puțini se gândesc la răbdare în umblarea lor. Apostolul Pavel a îndurat o lungă listă de greutăți, obstacole, suferințe și batjocuri. Din experiență spunea el că încercarea aduce răbdare, „și răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea” (v. 4).

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Calea răbdării - Devotional familie. Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...