Articolul precedentȘtafeta credinței
  Articolul următorPodul

  Un duh de putere

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință. – 2 Timotei 1:7

  Citind primul capitol din 2 Timotei, putem sesiza tonul patern plin de dragoste, de apropiere și de căldură al bătrânului apostol încarcerat și aproape de moarte. Pavel îi transmitea torța urmașului său, pe care îl înștiința despre amenințarea unor anumiți oameni asupra integrității doctrinei bisericii aflate în curs de formare. Timotei trebuie să fi fost un tânăr timid, care plângea alături de apostol (v. 4) și căruia îi era probabil rușine de asocierea sa cu Evanghelia și de detenția mentorului său (v. 8). Dar, în același timp, el avea o credință puternică, moștenită de la bunica și mama sa (v. 5).

  Frica este o parte inerentă a experienței umane și apare și în textul de astăzi. Îngrijorarea și teama instinctivă sunt emoții similare. Apostolul își încurajează discipolul să „sufere împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu” (v. 8). Această propoziție ne face să ne gândim la reziliență pentru că tânărul este încurajat să spună bun venit suferinței și să respingă frica, deoarece încercările îl fac mai puternic și îl purifică. Pentru acest lucru, apostolul îi oferă câteva instrumente: putere, dragoste și o minte sănătoasă, care nu sunt de origine umană, ci divină.

  Pentru a putea face ceva, orice, avem nevoie mai întâi de putere, de energie. Acest lucru presupune nu numai putere fizică, ci și o motivație care să o canalizeze în direcția corectă. Trebuie să ne aducem aminte tot timpul că fără Dumnezeu nu este putere.

  Dragostea este al doilea dar împotriva fricii. Putem gestiona foarte ușor relațiile cu oamenii pe care îi iubim. Lipsa dragostei vine cu suspiciune, dubii și neîncredere în relațiile noastre. Oferta iubirii lui Dumnezeu este atât de extinsă încât îi cuprinde și pe dușmanii noștri – o idee revoluționară pe care chiar și creștinii o găsesc foarte greu de pus în aplicare.

  Al treilea dar este o minte sănătoasă. Cuvântul grecesc original este sofronismos. Acest termen, pe lângă „minte sănătoasă”, mai înseamnă „bun-simț” sau „minte sănătoasă și echilibrată”, „judecată corectă și echilibrată”. Lipsa fricii nu înseamnă iresponsabilitate sau nechibzuință, ci prevedere bine cumpănită și precauție.

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Un duh de putere - Devotional familie. În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...