Articolul precedentEu, un salvator?
  Articolul următorCâmpul misionar de acasă

  Ţepuşul din carne

  Și, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un țepuș în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască și să mă împiedice să mă îngâmf. – 2 Corinteni 12:7

  Acul este un organ ascuțit localizat pe spatele unor vietăți precum albina, viespea sau scorpionul. Este conectat la o glandă care secretă o doză de venin, ce produce o durere intensă în zona înțepăturii respectivei insecte. După durere vine iritația. Zona se înroșește și se umflă după câteva ore. Simptomele dispar după câteva zile. Dacă persoana este alergică la aceste înțepături, consecințele pot fi grave, inclusiv tuse, dificultăți de respirație, frisoane sau chiar pierderea cunoștinței. Dacă este un ac de albină, acesta rămâne în piele, fapt care complică și prelungește simptomele, dacă nu este scos.

  Apostolul Pavel vorbește despre riscul de a fi lăudat și înălțat. Astfel că Dumnezeu nu i-a îndepărtat acest „țepuș” (v. 9). Biblia nu dezvăluie natura exactă a acestui țepuș. Fără îndoială, acesta trebuie să fi fost o experiență dureroasă îndelungată și incomodă, de natură fizică sau mintală.

  Exemplul cu țepușul este unul bun pentru a ne ajuta să înțelegem experiența lui Pavel. Mediul din care provenea și istoricul său personal l-au ajutat să treacă prin durerea acestei vieți. Ca evreu, el putea pretinde că este perfect din punct de vedere religios: circumcis în a opta zi, urmaș al lui Israel, din tribul lui Beniamin, fariseu, fără pată în ce privește legea și chiar persecutor al creștinilor (Filipeni 3:5,6). Ca apostol, ar fi putut pe bună dreptate să se mândrească cu „decorațiile” sale în luptele credinței: bătăi, munci grele, întemnițări, amenințări cu moartea de toate felurile și în multe locuri, lapidare, naufragiu, privare de somn, înfometare, însetare, înfrigurare și lipsa hainelor, pe lângă apăsarea emoțională produsă de biserici. Dar apostolul nu voia să se laude cu aceste lucruri, mai degrabă le considera slăbiciuni și pierderi ca să-L câștige pe Hristos (2 Corinteni 11:21-33).

  Pavel era conștient că Domnul nu îi răspunsese la rugăciunile de a fi eliberat de țepuș pentru că disconfortul îi servea ca protecție împotriva vanității („ca să nu mă îngâmf”). Pe împăratul David, durerea și suferința l-au ajutat să revină pe drumul drept: „Până ce am fost smerit, rătăceam; dar acum păzesc Cuvântul Tău” (Psalmii 119:67).

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Ţepuşul din carne - Devotional familie. Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.