Beneficiul încercării

  Ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înșine suntem mângâiați de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz. – 2 Corinteni 1:4

  Istoria vieții de reziliență a lui Helen Keller este bine cunoscută multor oameni. O boală a lăsat-o complet surdă și oarbă la vârsta de 19 luni. În ciuda acestor dizabilități, ea a devenit o figură relevantă pe plan internațional datorită scrierilor și activității ei în favoarea persoanelor fără vedere, fără auz și mute. Mai puțin cunoscută este povestea rolului jucat de învățătoarea ei, Ann Sullivan, care, cu răbdare și determinare, a învățat-o pe Helen să vorbească, să scrie și să „asculte” cu mâinile. Acest lucru a fost posibil pentru că Ann însăși avea deficiențe grave de vedere și înțelegea în totalitate limitele și frustrările lui Helen.

  Textul de astăzi ne amintește că atunci când trecem prin încercări suntem mult mai sensibili și capabili să-i ajutăm pe alții care trec și ei prin încercări. Acest proces ajunge să fie unul perfect atunci când am primit ajutor și mângâiere chiar de la Dumnezeu, ajungând astfel capabili să îi mângâiem pe alții, așa cum Dumnezeu ne-a mângâiat pe noi.

  Psihologia clinică admite că terapeutul care a trecut prin aceleași situații dureroase cu pacientul este mult mai capabil să empatizeze cu el. De exemplu, pentru a trata pe cineva cu simptome de depresie, este foarte util un consilier care a suferit de depresie sau unul care s-a luptat cu adicția, pentru a trata un pacient care suferă de dependență.

  Sigur că nimănui nu-i place suferința, dar cel puțin putem conștientiza utilitatea încercării ca modalitate de a-i ajuta pe alții. Și aceasta nu este singura rațiune a utilității suferinței. Ea ne ajută să ne dezvoltăm personal și să ne maturizăm. Pavel le scrie romanilor și le spune că încercarea produce răbdare, reușită și speranță (Romani 5:4). Mai mult decât atât, profetul Isaia vorbește despre purificarea prin durere: „Iată, te-am pus în cuptor, dar nu te-am găsit argint; te-am lămurit în cuptorul urgiei” (Isaia 48:10). O altă lecție a dificultăților este aceea că ne fac în stare să vedem consecințele răului și să-l evităm: „Nebunii, prin purtarea lor vinovată și prin nelegiuirile lor, ajunseseră nenorociți” (Psalmii 107:17).

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Beneficiul încercării - Devotional familie. Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...