Îl voi vedea pe Dumnezeu

  Urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut. – Iov 42:5

  Iov este unul dintre cele mai reziliente personaje biblice. El a avut totul și a pierdut totul. Cartea Iov prezintă confuzia și suferința unui om neprihănit care suportă cea mai cumplită lovitură a răului în toată „splendoarea” sa. Totuși, propria mărturie dovedește că, înainte de suferință, Iov nu-L cunoștea pe Dumnezeu decât numai după reputația Sa. Doar după ce a trecut prin încercare, Iov a ajuns la adevărata cunoaștere de Dumnezeu în mod personal.

  Fanny Crosby (1820–1915) a fost textieră, compozitoare și poetă, una dintre cele mai prolifice scriitoare de imnuri din toate timpurile. Testamentul ei este eminamente religios și include peste 6 000 de imnuri și cântări religioase, cum ar fi „Domnul domnește în Sion”, „Sigur la Domnu-n brațe”, „La lucru” sau „Isus te cheamă duios să vii acasă”. Când avea doar șase săptămâni, Fanny a contractat o infecție respiratorie care i-a produs inflamarea ochilor. Doctorul din sat era plecat și un vecin a recomandat aplicarea compreselor cu muștar iute pe ochi. „Tratamentul” i-a distrus nervul optic și a rămas nevăzătoare pentru toată viața. Când avea cinci ani, și-a pierdut tatăl. În ciuda acestor adversități, ea s-a dezvoltat normal și s-a angajat cu succes în domeniul muzical, iar de la 16 ani a învățat să cânte la pian, la harpă, la chitară și la orgă.

  Într-o ocazie, un om al bisericii care încerca să-și arate amabilitatea, i-a spus:

  — Ce păcat că Maestrul care ți-a dat atât de multe daruri nu ți-a dat măcar un ochi să vezi!

  — Știți care ar fi fost cererea mea la naștere? Să mă nasc oarbă, a fost răspunsul ei rostit imediat.

  — De ce?

  — Pentru că, atunci când Isus va reveni, primul lucru pe care îl voi vedea va fi fața Mântuitorului meu.

  Această femeie a lui Dumnezeu a fost o binecuvântare pentru toți cei care au cunoscut-o. Imnurile ei au fost și încă sunt sursă de inspirație pentru mulți.

  Iov s-a bucurat de darul vederii, Fanny, nu. Însă amândoi au putut „să-L vadă” pe Dumnezeu cu mintea și cu inima. De asemenea, Îl vor vedea față în față în ziua în care El Se va întoarce împlinind cuvintele lui Iov: „Dar știu că Răscumpărătorul meu este viu și că Se va ridica la urmă pe pământ. Chiar dacă mi se va nimici pielea și chiar dacă nu voi mai avea carne, voi vedea totuși pe Dumnezeu” (Iov 19:25,26).

  Tu și cu mine avem și noi această opțiune și ne putem îmbărbăta cu convingerea că Îl vom vedea față în față când va reveni să ne ia la cer.

  Îl voi vedea pe Dumnezeu - Devotional familie. Tu și cu mine ne putem îmbărbăta cu convingerea că Îl vom vedea față în față când va reveni să ne ia la cer.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...