Articolul precedentPovestiri pentru viață
  Articolul următorCa un copilaș

  Fiul speranţei

  Naomi a luat copilul, l-a ținut în brațe și a văzut de el. Vecinele i-au pus nume, zicând: „Un fiu s-a născut lui Naomi!” Și l-au numit Obed. Acesta a fost tatăl lui Isai, tatăl lui David. – Rut 4:16,17

  Naomi este una dintre femeile cu cea mai mare reziliență la adversități din istoria sacră. Cu soțul și cei doi fii decedați, a fost expusă la sărăcie, descurajare și respingere. Din fericire, simpatica Rut s-a dedicat ajutorării ei în mod necondiționat: „Nu sta de mine să te las și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge și eu; unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu” (Rut 1:16). Dar rănile profunde ale lui Naomi au continuat să existe. Le vedem când soacra și nora s-au întors în Betleem și când oamenii din cetate au recunoscut-o, au întâmpinat-o și au strigat-o pe nume, Naomi, care înseamnă „bucuria mea”, „delectarea lui Iahve”, „plăcută” și „fermecătoare”. „Nu-mi mai ziceți Naomi (Plăcută), ziceți-mi Mara (Amărăciune)” (Rut 1:20), a fost răspunsul lui Naomi. Ea încă suferea. Deși nu înțelegea motivul suferințelor, Naomi niciodată nu a încetat să se încreadă în Dumnezeu.

  Dumnezeu îi rezervase un final fericit. Din nou, Rut este instrumentul care pune capăt nefericirii din viața lui Naomi. Rut devine pilonul principal de susținere a familiei în sărăcia ei. A urmat o poveste de dragoste care a ajuns o sursă de plăcere și învățare pentru generațiile următoare. Cu grație și umilință, Rut l-a încântat pe Boaz, care, din poziția de rudă apropiată, a sfârșit prin a răscumpăra sărăcia familiei și pe Rut, căsătorindu-se cu ea. Naomi, văzând unirea dintre nora ei și acest om bogat și virtuos, trebuie să fi uitat toată durerea, recuperându-și repede semnificația numelui: „bucuria mea”.

  Bucuria a fost completă odată cu venirea pe lume a odraslei din această căsătorie, Obed. Astfel, o vedem pe Naomi cu un copil în brațe și pe vecini spunându-și: „Iată că i s-a născut un fiu lui Naomi!” Această bucurie a venit nu numai peste cei implicați direct, ci și peste întregul popor Israel, pentru că, prin moabita Rut, este restabilită genealogia, avându-l pe Obed ca bunic al împăratului David și constituind unul dintre lanțurile de strămoși direcți ai lui Mesia (Matei 1:5,6).

  Pentru cel credincios, o perioadă tragică de suferință va însemna o experiență a învățării și niciodată a înfrângerii. Întâmpină această zi cu așteptarea că, după furtună, vine liniștea și reflectă asupra durerii profunde a lui Naomi care s-a transformat într-o imensă bucurie!

  Fiul speranţei - Devotional familie. Pentru cel credincios, o perioadă tragică de suferință va însemna o experiență a învățării și niciodată a înfrângerii. Întâmpină această zi cu așteptarea că, după furtună, vine liniștea și reflectă asupra durerii profunde a lui Naomi care s-a transformat într-o imensă bucurie!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...