Încercări teribile

Nebucadnețar a luat cuvântul și a zis: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său și a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului și și-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească și să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor. – Daniel 3:28

Am ascultat (J) istoria Gabrielei direct de la sursă. Ea a trăit nemijlocit tragedia genocidului din Rwanda. Era membră a minorității persecutate și în multe ocazii a fost aproape de moarte. Cel mai remarcabil moment s-a petrecut când, fiind acasă, a auzit zgomotul unei patrule înarmate care căuta să omoare pe oricine. Gabriela știa că fuga era total nefolositoare, pentru că patrula ar fi ajuns-o imediat. Așa că a decis să se ascundă, în ciuda faptului că agresorii erau foarte iscusiți în găsirea celor care se ascundeau. În cele din urmă s-a scufundat în mlaștina care era chiar lângă casa ei, ținându-și la suprafață doar o mică parte din față, în zona plantelor acvatice. Acolo a petrecut aproape 24 de ore, într-o frică teribilă, dar rugându-se continuu lui Dumnezeu. Domnul a fost cu ea în timpul acelor ore teribile. Gabriela tremura de groază de fiecare dată când auzea zgomotul asasinilor care se întorceau. În cele din urmă a scăpat și și-a învins trauma, chiar dacă cu mare dificultate. Ea s-a consacrat cu totul lui Dumnezeu după această intensă suferință.

Daniel și prietenii lui au făcut obiectul diverselor încercări și toate i-au făcut să simtă amenințarea cu moartea, însă din toate au ieșit învingători și întăriți. Una dintre ele i-a afectat doar pe cei trei prieteni, dar nu și pe Daniel. Tinerii au refuzat să se închine statuii de aur înalte de 60 de coți (30 de metri), construite la porunca lui Nebucadnețar pentru slava sa și a împărăției sale. Din cauza refuzului lor, împăratul a poruncit să fie aruncați într-un cuptor atât de fierbinte încât aceia care îi țineau pe tinerii evrei au murit. Puterea lui Dumnezeu i-a făcut pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego să scape din pedeapsă nevătămați. Un asemenea miracol uimitor l-a făcut pe Nebucadnețar să emită un decret ca oamenii să se închine Dumnezeului evreilor și niciunui alt zeu.

Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să facem față încercărilor teribile ca acelea ale Gabrielei sau ale tinerilor evrei, dar cu toții trecem prin diferite feluri de suferință. Vestea bună este că Dumnezeu e mai puternic decât toate adversitățile la un loc și El este cu adevărat loial atunci când spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi! (Evrei 13:5).

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor