Articolul precedent„Regina” cărților
  Articolul următorNu e drept!

  Încercări teribile

  Nebucadnețar a luat cuvântul și a zis: „Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său și a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului și și-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească și să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor. – Daniel 3:28

  Am ascultat (J) istoria Gabrielei direct de la sursă. Ea a trăit nemijlocit tragedia genocidului din Rwanda. Era membră a minorității persecutate și în multe ocazii a fost aproape de moarte. Cel mai remarcabil moment s-a petrecut când, fiind acasă, a auzit zgomotul unei patrule înarmate care căuta să omoare pe oricine. Gabriela știa că fuga era total nefolositoare, pentru că patrula ar fi ajuns-o imediat. Așa că a decis să se ascundă, în ciuda faptului că agresorii erau foarte iscusiți în găsirea celor care se ascundeau. În cele din urmă s-a scufundat în mlaștina care era chiar lângă casa ei, ținându-și la suprafață doar o mică parte din față, în zona plantelor acvatice. Acolo a petrecut aproape 24 de ore, într-o frică teribilă, dar rugându-se continuu lui Dumnezeu. Domnul a fost cu ea în timpul acelor ore teribile. Gabriela tremura de groază de fiecare dată când auzea zgomotul asasinilor care se întorceau. În cele din urmă a scăpat și și-a învins trauma, chiar dacă cu mare dificultate. Ea s-a consacrat cu totul lui Dumnezeu după această intensă suferință.

  Daniel și prietenii lui au făcut obiectul diverselor încercări și toate i-au făcut să simtă amenințarea cu moartea, însă din toate au ieșit învingători și întăriți. Una dintre ele i-a afectat doar pe cei trei prieteni, dar nu și pe Daniel. Tinerii au refuzat să se închine statuii de aur înalte de 60 de coți (30 de metri), construite la porunca lui Nebucadnețar pentru slava sa și a împărăției sale. Din cauza refuzului lor, împăratul a poruncit să fie aruncați într-un cuptor atât de fierbinte încât aceia care îi țineau pe tinerii evrei au murit. Puterea lui Dumnezeu i-a făcut pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego să scape din pedeapsă nevătămați. Un asemenea miracol uimitor l-a făcut pe Nebucadnețar să emită un decret ca oamenii să se închine Dumnezeului evreilor și niciunui alt zeu.

  Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să facem față încercărilor teribile ca acelea ale Gabrielei sau ale tinerilor evrei, dar cu toții trecem prin diferite feluri de suferință. Vestea bună este că Dumnezeu e mai puternic decât toate adversitățile la un loc și El este cu adevărat loial atunci când spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi! (Evrei 13:5).

  Încercări teribile - Devotional familie. Dumnezeu nu ne cheamă pe toți să facem față încercărilor teribile ca acelea ale Gabrielei sau ale tinerilor evrei, dar cu toții trecem prin diferite feluri de suferință. Vestea bună este că Dumnezeu e mai puternic decât toate adversitățile la un loc.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?