Articolul precedentPrietenul cel mai bun
  Articolul următorRăcnetul leului

  Presiune enormă

  Du-te, strânge pe toți iudeii care se află în Susa și postiți pentru mine, fără să mâncați, nici să beți trei zile, nici noaptea, nici ziua. Și eu voi posti odată cu slujnicele mele, apoi voi intra la împărat în ciuda legii și, dacă va fi să pier, voi pieri. – Estera 4:16

  Ca să vorbim pe șleau, Estera a fost ultima care a aflat cumplita veste. Încurajat de Haman, împăratul Ahașveroș a decretat moartea tuturor evreilor, tineri și bătrâni, copii și femei, și a garantat libertatea celorlalți de a le lua evreilor toate bunurile. Scrisorile imperiale au fost foarte eficiente și au ajuns în toate provinciile, stârnind bocete printre evrei, cu post, plânset și vaiet (Estera 4:3). Estera a aflat alarmanta veste de la evreii credincioși, dar nu cunoștea rațiunea unui asemenea decret.

  Vărul ei și totodată tatăl ei adoptiv, Mardoheu, i-a trimis explicația prin slujitoarele împărătesei. În raportul lui, Mardoheu a adăugat o petiție cu care Estera să meargă la împărat și să mijlocească pentru viața evreilor. Presiunea pe care o simțea tânăra Estera era indescriptibilă: ascultând de Mardoheu însemna să-și expună viața unui mare risc, din cauza legii imperiale care prevedea că înfățișarea înaintea monarhului din proprie inițiativă, fără a avea în prealabil o invitație, însemna condamnare la moarte, dacă împăratul nu și-ar fi ridicat sceptrul. Estera i-a explicat dilema lui Mardoheu, dar el a insistat: „Să nu-ți închipui că numai tu vei scăpa dintre toți iudeii pentru că ești în casa împăratului. Căci, dacă vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, și tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăție?” (Estera 4:13,14).

  Aceste cuvinte au adăugat o și mai mare greutate responsabilității Esterei. În mijlocul acestei presiuni teribile, Estera a decis să-și riște viața și să încerce să intervină pentru salvarea poporului ei. Astfel a rostit ea cuvintele istorice din versetul de astăzi: „Voi intra la împărat în ciuda legii și, dacă va fi să pier, voi pieri.”

  Peter și Mario erau buni prieteni și au crescut împreună într-un climat foarte similar. În adolescență, amândoi au fost expuși influențelor negative să încerce droguri. Peter a refuzat, în timp ce Mario a ales să folosească substanțele care i-au făcut viața foarte grea. Poate că nu avem de luat decizii atât de grele ca împărăteasa Estera, dar oricum dilema noastră este dacă ne va ajuta Dumnezeu să luăm cele mai bune decizii și dacă El ne va duce înainte, chiar dacă acest lucru poate fi dureros pentru o vreme.

  Presiune enormă - Devotional familie. Poate că nu avem de luat decizii atât de grele ca împărăteasa Estera, dar oricum dilema noastră este dacă ne va ajuta Dumnezeu să luăm cele mai bune decizii și dacă El ne va duce înainte, chiar dacă acest lucru poate fi dureros pentru o vreme.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...