Articolul precedentSamariteanul milos
  Articolul următorLauda muzicală

  Suferinţa este necesară

  Dar Domnul i-a zis: „Du-te, căci el este un vas pe care l-am ales ca să ducă Numele Meu înaintea neamurilor, înaintea împăraților și înaintea fiilor lui Israel și îi voi arăta tot ce trebuie să sufere pentru Numele Meu.” – Faptele 9:15,16

  Irlandezul Clive S. Lewis (1898–1963) este bine-cunoscut, printre altele, pentru lucrările sale Cronicile din Narnia, Trilogia cosmică și Problema durerii. Chiar dacă se născuse într-o familie creștină, la 15 ani s-a declarat ateu. Capacitatea sa intelectuală era de așa natură încât, la 28 de ani, preda filosofie și literatură la Universitatea Oxford. Citind autori creștini precum Chesterton și MacDonald, C.S. Lewis a găsit răspunsuri la întrebările sale despre existența răului și a durerii. La 33 de ani, o discuție târzie în noapte cu colegul său J.R.R. Tolkien (autorul lucrărilor Hobbitul și Stăpânul inelelor) a constituit cheia convertirii sale.

  La puțin după aceea, în timpul unei plimbări cu motocicleta la grădina zoologică din Whipsnade, împreună cu fratele său, și-a predat viața lui Isus Hristos. Mărturisește că, atunci când au plecat de acasă, nu credea că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, dar, când a ajuns la grădina zoologică, deja credea. Acest moment a devenit cel mai important din viața sa. Scrierile sale au devenit instrumentele cheie de înțelegere și practicare a creștinismului pentru mulți intelectuali și multe persoane din clasele superioare.

  Cu 20 de secole mai devreme, un alt călător trăise experiența convertirii în timpul unei călătorii, nu la grădina zoologică, ci la Damasc. Era Saul, un fariseu din cetatea Tarsul Ciliciei (Turcia de astăzi) și un persecutor al creștinilor. Isus l-a chemat și i-a arătat că are nevoie să sufere ca să fie pregătit să-L ducă pe Hristos neevreilor și VIP-urilor care nu au primit învățătura creștină pe altă cale. Dumnezeu l-a chemat să sufere bătăi, lapidări, închisoare, persecuții, pericole naturale și multe alte adversități.

  Și Lewis a suferit după convertire. Soția sa a murit de cancer la 45 de ani. Această pierdere i-a produs o tristețe profundă. Apoi el însuși a fost diagnosticat cu o afecțiune renală care i-a adus moartea, la trei ani de la dispariția soției sale. Faptul că L-a cunoscut pe Isus l-a ajutat să înțeleagă că suferința poate avea un sens profund, astfel reușind Lewis să facă față dificultăților. A murit în credința întâlnirii cu Domnul său.

  Aceste două personalități au trebuit să sufere, în ciuda faptului că se aflau de partea Mântuitorului. Însă suferința i-a ținut aproape de Domnul, care promite: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalmii 34:19).

  Suferinţa este necesară - Devotional familie. Unii dintre noi a trebuit să suferim, în ciuda faptului că ne aflăm de partea Mântuitorului. Însă suferința ne-a ținut aproape de Domnul, care promite: „De multe ori vine nenorocirea peste cel fără prihană, dar Domnul îl scapă totdeauna din ea” (Psalmii 34:19).
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...