O coroană meritată

  M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. – 2 Timotei 4:7,8

  Joni Eareckson, o tânără plină de viață și speranță, a suferit o fractură de coloană vertebrală care a lăsat-o tetraplegică. Acest accident a avut loc în timp ce făcea scufundări în golful Chesapeake (Statele Unite). Pentru o vreme s-a luptat cu mânia, depresia și dorința de a-și lua viața. Dar, după doi ani de chin, a început să accepte realitatea și să se adapteze la noua situație, regăsindu-și sensul vieții. Și-a descoperit talente artistice când a învățat să folosească pensula, ținând-o între dinți pentru a picta. Apoi a devenit cunoscută pentru cartea sa autobiografică. De atunci desfășoară o activitate intensă ca lector și vorbitor motivațional pentru persoanele cu dizabilități fizice.

  Astăzi, Joni este autoarea renumită a peste 40 de cărți și a ajutat o mulțime de oameni să înțeleagă scopul misterios al durerii și adversității. În cartea Când plânge Dumnezeu, ea enumeră o mulțime de motive pe care le are Dumnezeu de a permite suferința noastră, unul dintre acestea fiind acela să ne finiseze și să ne facă desăvârșiți prin suferință (Evrei 2:10).

  Povestea lui Joni este un exemplu fascinant de reziliență. Dar istoria de viață a apostolului Pavel oferă un pas și mai avansat peste timp. El a suferit enorm (inventarul încercărilor sale se află în 2 Corinteni 11). A scris textul de astăzi la sfârșitul vieții, exprimând certitudinea fermă cu privire la primirea coroanei neprihănirii, atât pentru el, cât și pentru fiecare dintre noi. Condiția este să iubim venirea Sa – cu alte cuvinte, să-L plasăm pe Isus în centrul vieții noastre ca Prieten, Domn și Mântuitor, pentru a aștepta cu nerăbdare să-L întâlnim. Siguranța coroanei nu este amenințată de practica de overbooking a anumitor companii aeriene la rezervarea biletelor. Acestea vând mai multe bilete decât locuri în avion, așteptându-se ca unii pasageri să se răzgândească sau să nu reușească să ajungă la timp. În această situație, unii aud că li se spune: „Ne pare rău, avionul este plin, va trebui să veniți cu următoarea cursă!”

  Gândește-te astăzi la coroana neprihănirii, care îți este ferm rezervată. Această idee îți va revitaliza speranța și îți va consolida relația cu Isus, ca să tânjești și mai mult după revenirea Sa.

  O coroană meritată - Devotional familie. Gândește-te astăzi la coroana neprihănirii, care îți este ferm rezervată. Această idee îți va revitaliza speranța și îți va consolida relația cu Isus, ca să tânjești și mai mult după revenirea Sa.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...