O coroană meritată

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. – 2 Timotei 4:7,8

Joni Eareckson, o tânără plină de viață și speranță, a suferit o fractură de coloană vertebrală care a lăsat-o tetraplegică. Acest accident a avut loc în timp ce făcea scufundări în golful Chesapeake (Statele Unite). Pentru o vreme s-a luptat cu mânia, depresia și dorința de a-și lua viața. Dar, după doi ani de chin, a început să accepte realitatea și să se adapteze la noua situație, regăsindu-și sensul vieții. Și-a descoperit talente artistice când a învățat să folosească pensula, ținând-o între dinți pentru a picta. Apoi a devenit cunoscută pentru cartea sa autobiografică. De atunci desfășoară o activitate intensă ca lector și vorbitor motivațional pentru persoanele cu dizabilități fizice.

Astăzi, Joni este autoarea renumită a peste 40 de cărți și a ajutat o mulțime de oameni să înțeleagă scopul misterios al durerii și adversității. În cartea Când plânge Dumnezeu, ea enumeră o mulțime de motive pe care le are Dumnezeu de a permite suferința noastră, unul dintre acestea fiind acela să ne finiseze și să ne facă desăvârșiți prin suferință (Evrei 2:10).

Povestea lui Joni este un exemplu fascinant de reziliență. Dar istoria de viață a apostolului Pavel oferă un pas și mai avansat peste timp. El a suferit enorm (inventarul încercărilor sale se află în 2 Corinteni 11). A scris textul de astăzi la sfârșitul vieții, exprimând certitudinea fermă cu privire la primirea coroanei neprihănirii, atât pentru el, cât și pentru fiecare dintre noi. Condiția este să iubim venirea Sa – cu alte cuvinte, să-L plasăm pe Isus în centrul vieții noastre ca Prieten, Domn și Mântuitor, pentru a aștepta cu nerăbdare să-L întâlnim. Siguranța coroanei nu este amenințată de practica de overbooking a anumitor companii aeriene la rezervarea biletelor. Acestea vând mai multe bilete decât locuri în avion, așteptându-se ca unii pasageri să se răzgândească sau să nu reușească să ajungă la timp. În această situație, unii aud că li se spune: „Ne pare rău, avionul este plin, va trebui să veniți cu următoarea cursă!”

Gândește-te astăzi la coroana neprihănirii, care îți este ferm rezervată. Această idee îți va revitaliza speranța și îți va consolida relația cu Isus, ca să tânjești și mai mult după revenirea Sa.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video