Articolul precedentCuriozitatea de a citi
  Articolul următorTe simți necorespunzătoare?

  Toate lucrurile lucrează spre bine

  De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său. (Romani 8:28)

  Taj Mahalul, o construcție complexă de marmură ridicată de șahul Jahan (1592–1666) în Agra (India), este una dintre cele mai uimitoare capodopere arhitecturale din toate timpurile. Unul dintre cele mai importante lucruri din istoria acestui monument este rostul existenței sale. Taj Mahalul nu a fost ridicat pentru a celebra o victorie, ci pentru a comemora moartea cuiva drag. Acest monument impunător născut din durere aduce beneficiu multor generații care au urmat.

  În timpul plimbării sale prin cetate, Jahan, prințul moștenitor, a observat într‑un bazar o tânără care vindea mătase și bijuterii de cristal. Numele ei era Mahal. După cinci ani de dragoste crescândă, Jahan și Mahal s-au căsătorit. După câțiva ani au moștenit coroana regatului Mughal. Au avut 14 copii, dar Mahal a murit în timpul ultimei nașteri. Monarhul a fost atât de afectat de pierderea iubitei sale încât a poruncit doi ani de doliu în tot regatul. În timpul doliului s-a hotărât să construiască un monument care să depășească în frumusețe pe oricare altul din lume. Construcția Taj Mahalului a durat 22 de ani și până la finalizare au lucrat 22 000 de muncitori. De atunci constituie o minune și o sursă de inspirație pentru milioane de oameni de-a lungul veacurilor.

  Din durerea și amărăciunea unui bărbat care și-a pierdut iubita s-a ridicat o lucrare de o frumusețe răpitoare. Același lucru se poate întâmpla cu multe evenimente aspre din viața noastră, care, în ultimă instanță, pot da naștere unor conjuncturi deosebit de pozitive. Am dedicat luna mai rezilienței, pentru a ne aduce aminte că durerea poate fi transformată în binecuvântări. În relația noastră cu Dumnezeu în viața de fiecare zi, dacă stăm de partea Lui, evenimente și experiențe care ar putea să pară dureroase și nedorite devin căile Lui de a ne ajuta să atingem scopuri sublime, așa cum ne spune promisiunea de astăzi.

  Dacă nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri neplăcute în viața ta, în loc să te mânii pe Dumnezeu, înalță-I această rugăciune: „Tată iubitor, eu nu înțeleg motivul durerii mele, dar Te rog să-mi întărești credința ca să îmi pot accepta situația și, în timpul furtunii, ajută-mă să pot spune asemenea psalmistului: «Ei [vrăjmașii] năvăliseră deodată peste mine în ziua strâmtorării mele, dar Domnul a fost sprijinul meu. El m-a scos la loc larg și m-a scăpat, pentru că mă iubește»” (Psalmii 18:18,19).

  Toate lucrurile lucrează spre bine - Devotional familie. În relația noastră cu Dumnezeu în viața de fiecare zi, dacă stăm de partea Lui, evenimente și experiențe care ar putea să pară dureroase și nedorite devin căile Lui de a ne ajuta să atingem scopuri sublime, așa cum ne spune promisiunea de astăzi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...