Slujirea

  Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tâu, decât să te temi de Domnul Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubeşti şi să slujeşti Domnului Dumnezeului tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău, să păzeşti poruncile Domnului şi legile Lui pe care ţi le dau astăzi, ca să fii fericit? – Deuteronomul 10:12,13

  Cuvântul „a sluji” înseamnă, conform DEX-ului, a fi angajat, a munci în gospodăria cuiva; a ocupa o funcţie publică, a face serviciul militar sau, în sens religios, a oficia o slujbă religioasă. Un alt sens este acela de a munci pentru altcineva sau a fi la dispoziţia cuiva.

  În psihologie, slujirea a fost obiect de studiu în ultimii ani. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale termenului se referă la un act sau la o serie de activităţi întreprinse pentru alţii în numele unei cauze sau pentru a împlini o anumită nevoie a altora. În acest sens, slujirea a fost studiată în legătură cu serviciul voluntar, cu altruismul, cu îngrijirea bolnavilor, cu donaţiile de caritate sau cu asistarea celor în nevoie. Diferite studii au avut în vedere diverse tipuri de slujire în relaţie directă cu sănătatea fizică şi mintală, longevitatea, fericirea şi starea de bine.

  Profesorul australian Debbie Haski a condus o cercetare extinsă pentru a explora relaţia dintre voluntariat, sănătate şi starea de bine la mai mult de 30 000 de europeni trecuţi de vârsta de 50 de ani. Ea a descoperit că oamenii care au participat la programe de voluntariat s-au bucurat de o sănătate fizică mai bună, au fost mai optimişti, au avut o satisfacţie şi o speranţă de viaţă mai mare decât cei care nu au fost implicaţi. În acelaşi timp, au prezentat un nivel mai scăzut de depresie. Rezultate similare ne fac să ne gândim că slujirea poate fi folosită ca un instrument psihoterapeutic puternic pentru diminuarea simptomelor fizice şi prevenirea îmbolnăvirilor fizice şi mintale.

  În Biblie, cuvântul „slujire” are diferite înţelesuri. El poate însemna supunerea fiinţei umane faţă de Dumnezeu prin ascultarea de poruncile Lui sau poate sugera supunerea unei persoane în raport cu alta, de exemplu în sclavie. Citatul biblic de astăzi ne spune că slujirea faţă de Dumnezeu este una dintre cerinţele fundamentale concepute pentru binele nostru şi pentru binele altora. Dumnezeu ne cere să-L slujim cu tot sufletul şi cu toată inima, pentru că aceasta este singura cale de a fi fericiţi şi a ne dezvolta pe deplin.

  Să ne decidem astăzi să-L slujim pe Dumnezeu cu dragoste, în semn de apreciere pentru ceea ce a făcut El pentru noi. Să manifestăm aceeaşi dragoste şi faţă de semenii noştri, lăsând rezultatele pe mâna lui Dumnezeu.

  Slujirea - Devotional familie. Să ne decidem astăzi să-L slujim pe Dumnezeu cu dragoste, în semn de apreciere pentru ceea ce a făcut El pentru noi. Să manifestăm aceeaşi dragoste şi faţă de semenii noştri, lăsând rezultatele pe mâna lui Dumnezeu.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...