Articolul precedentIluzia credinței
  Articolul următorÎngerii sunt printre noi – partea 1

  Potenţialul uman

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele. – Efeseni 2:10

  Psihologul Abraham Maslow a fost unul dintre cei mai proeminenţi psihologi care au promovat dezvoltarea potenţialului uman, în perioada anilor ’60. Activitatea sa preliminară a constat în studierea vieţii unor oameni care au atins cel mai înalt nivel de potenţial din viaţa lor. A studiat viaţa lui Abraham Lincoln, a lui Thomas Jefferson, Mahatma Gandhi, Albert Einstein, Eleanor Roosevelt şi a altora. Apoi a analizat aspectele comune la aceşti oameni, pentru a determina ce factori contribuiau la succesul personal. Deşi Maslow a identificat corect diverse caracteristici, acest grup de elită avea, în principal, în comun un set de valori democratice. Acestea erau legate de interesul social, de solidaritate sau compasiune pentru toţi oamenii. Cu alte cuvinte, ei aveau în comun interesul pentru semeni, care trecea dincolo de simpla teorie. Au acţionat şi s-au luptat pentru oameni; au fost adevăraţi „slujitori” ai semenilor. Pe această cale a fost posibilă dezvoltarea potenţialului lor uman în timp ce îngrijeau şi slujeau omenirea.

  Eleanor Roosevelt, soţia preşedintelui american Franklin Roosevelt, a fost foarte implicată în lupta pentru dreptate socială şi drepturile omului. Ea a devenit apărătoarea egalităţii pentru femei, afro-americani şi muncitori şi credea că ajutorarea altora este datoria noastră indiscutabilă. Într-o ocazie a renunţat la calitatea de membră a unui grup de femei aristocrate pentru că acestea discriminaseră o cântăreaţă de culoare. Ele împiedicaseră organizarea concertului lui Marian Anderson în Sala Constituţiei, cu o capacitate de 7 000 de locuri. Din fericire, Eleanor a reuşit schimbarea locaţiei la Memorialul Lincoln, unde concertul a fost urmărit de aproximativ 75 000 de persoane. Ea este cunoscută ca „Prima Doamnă a lumii” datorită realizărilor sale umanitare pe parcursul întregii vieţi, promovând ideea că „drepturile omului încep aproape de casă”.

  În Epistola către efeseni, apostolul Pavel arată că fiecare dintre noi am fost creaţi în Isus Hristos pentru fapte bune. Acest lucru înseamnă că suntem creaţia lui Dumnezeu şi, datorită unirii noastre cu Hristos, suntem făcuţi în stare să trăim îndeplinind fapte bune. Acesta este motivul care face viaţa să merite trăită.

  Dezvoltarea potenţialului nostru este posibilă numai în măsura în care ne consacram viaţa scopului pentru care am fost creaţi, adică să facem fapte bune. Descoperă care sunt faptele pe care le poţi face şi pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine. Probabil al putea începe să ajuţi pe cineva care este foarte aproape de tine.

  Potenţialul uman - Devotional familie. Dezvoltarea potenţialului nostru este posibilă numai în măsura în care ne consacram viaţa scopului pentru care am fost creaţi, adică să facem fapte bune. Descoperă care sunt faptele pe care le poţi face şi pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine. Probabil al putea începe să ajuţi pe cineva care este foarte aproape de tine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...