Articolul precedentNu doar cuvinte
  Articolul următorÎngerii sunt printre noi – partea 2

  O mie de căi de a sluji

  Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. – 1 Petru 4:10

  Tipul de slujire pe care o putem îndeplini mai eficient depinde de abilităţile noastre. O abilitate este capacitatea cuiva prin care se distinge de alţii. Aceasta poate fi considerată un „dar” de la Dumnezeu ce poate fi dezvoltat în funcţie de modul în care va fi folosit. Fiecare am primit cel puţin o competenţă latentă pe care o putem folosi pentru binele altora.

  Beţaleel şi Oholiab erau înţelepţi şi pricepuţi în ştiinţă şi arte. Ei aveau iscusinţa de a desena şi concepe obiecte şi de a lucra în aur, argint, bronz, lemn şi pietre preţioase. Pe lângă acestea, ei erau capabili să-i înveţe şi pe alţii meseria lor. Pe timpul lui Moise, Beţaleel şi Oholiab şi-au folosit talentele pentru construirea cortului întâlnirii (Exodul 35:30-35).

  Heman, Asaf şi Etan au fost înzestraţi cu talent muzical şi L-au slujit pe Dumnezeu prin cântat. Pe timpul lui David şi Solomon, prin talentul lor, ei inspirau poporul la închinare (1 Cronici 6:31-48).

  Ucenicii lui Isus au primit darul vindecării bolnavilor, al învierii morţilor şi al exorcizării. Ei L-au slujit pe Dumnezeu aducându-le uşurare oamenilor în suferinţă (Matei 10:8). Apostolul Pavel, al cărui dar major a fost predicarea cu puterea lui Dumnezeu, a făcut să crească numărul membrilor bisericii primare în zona Mării Mediterane. Un membru al bisericii din Efes, pe nume Gaius, a furnizat resursele materiale pentru lucrarea lui Dumnezeu, găzduindu-i pe misionari şi susţinându-i în călătoriile lor de la o biserică la alta (3 loan). O croitoreasă modestă, pe nume Tabita, şi-a pus capacităţile în slujba Domnului, făcând haine pentru săraci, oferindu-le donaţii şi ocupându-se de nevoile lor (Faptele 9:36-43).

  Deci noi îl putem servi pe Dumnezeu în diferite feluri. Ţi-ai descoperit darul cu care Dumnezeu te-a binecuvântat? Poate că darul tău nu este predicarea sau minunile, dar cu siguranţă ai ceva ce poate fi folosit pentru a-i sluji pe cei din jur.

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora” (1 Corinteni 12:4-7).

  Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  O mie de căi de a sluji - Devotional familie. Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...