Articolul precedentA spune sau a face?
  Articolul următorÎnvățând de la Maria

  Slujitorul credincios

  Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.” – Matei 25:21

  Dumnezeu aşteaptă ca fiecare fiinţă umană să le slujească semenilor în felul în care poate. Faptul de a-i ajuta pe alţii prin acţiuni neegoiste, de slujire, ne va spori simultan fericirea personală şi simţul utilităţii. Fără îndoială, slujirea depinde de modul în care ne folosim darurile şi talentele. Ce fel de slujire este adecvată pentru mine? Cum să-mi descopăr darurile?

  L-am (L) întâlnit pe domnul Carlos în timp ce administram afacerea părinţilor mei din Mar del Plata (Argentina). El era un bătrânel care venea în fiecare vineri cu bicicleta să cumpere câteva kilograme de miere. Ocupaţia lui era aceea de a cumpăra diferite produse şi a le vinde apoi din uşă în uşă. Într-.o zi s-a arătat interesat de studierea Bibliei, aşa că m-am oferit să îi dau studii biblice gratuite. După câteva luni, domnul Carlos s-a predat lui Dumnezeu şi s-a hotărât să-şi consacre viaţa slujirii Sale. A continuat să-şi vândă produsele, dar şi-a ataşat în spatele bicicletei un panou care promova studii biblice, cursuri de renunţare la fumat sau alte activităţi pe care le organiza biserica sa. Dacă era cineva interesat, el îi dădea un pliant şi îi explica modul de a ajunge la întâlniri. El avea întotdeauna ceva de oferit oamenilor cu nevoi mai mari decât ale lui. Ani de zile şi-a luat notiţe de la studiile biblice pe care le-a parcurs. Cu timpul, a ajuns prezbiterul bisericii şi era văzut tot timpul la intrarea în biserică, salutându-i foarte călduros pe cei care veneau la casa lui Dumnezeu.

  Isus a predicat că Dumnezeu a dat daruri şi talente fiecărei persoane: „Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi şi altuia unul, fiecăruia după puterea lui” (Matei 25:15). Toată lumea a primit un dar de folosit în lucrarea lui Dumnezeu, dar ne revine nouă datoria să-l folosim şi să-l multiplicăm pentru slava lui Dumnezeu.

  Dacă vrei să ştii ce fel de slujire ţi se potriveşte, începe să faci ceea ce ştii deja să faci şi, mai departe, caută să descoperi căile prin care ai putea să aduci binecuvântare altora. Adu-ţi aminte că, pentru a-ţi descoperi şi a-ţi dezvolta competenţele, ai nevoie să le foloseşti în mod personal în diferite domenii de slujire. Câteodată, cei dragi de lângă tine vor observa abilităţile pe care le ai şi te vor încuraja să le foloseşti. Talentele tale se vor înmulţi prin folosirea celor pe care le ai deja. Numai astfel vei auzi cuvintele care se vor spune: „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.”

  Slujitorul credincios - Devotional familie. Talentele tale se vor înmulţi prin folosirea celor pe care le ai deja. Numai astfel vei auzi cuvintele care se vor spune: „Bine, rob bun şi credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...