Articolul precedentDa-ul vostru să fie Da!
  Articolul următorDomnul ascultă

  Slujirea voluntară

  Slujiţi-le cu bucurie (…) căci ştiţi că fiecare (…) va primi răsplată de la Domnul. – Efeseni 6:7,8

  Voluntariatul presupune o activitate de slujire care are beneficii semnificative. Implică o decizie liberă în virtutea căreia o persoană îi face diverse servicii alteia, fără niciun fel de constrângere externă. Astfel se caută îmbunătăţirea situaţiei unor persoane – poate fi un individ sau o comunitate – care se confruntă cu o problemă sau cu o necesitate. Beneficiul este imediat pentru cel asistat şi se poate extinde şi asupra celui care ajută.

  Un grup de cercetători americani, condus de Clark Campbell, au descoperit că participarea studenţilor de la Medicină la programe misionare de scurtă durată are legătură cu nivelul de stres din activitatea lor zilnică. După numai zece zile de serviciu voluntar, studenţii au prezentat o descreştere a nivelului de stres, care s-a menţinut în aceiaşi parametri în următoarele şase luni ale programului obişnuit de lucru. Voluntarii care au fost intervievaţi de Liz O Brien şi de partenerii ei din Anglia şi din Scoţia au raportat beneficii semnificative asupra stării lor fizice şi mintale şi o reducere a nivelului de stres. La fel, Emily Greenfield şi Nadine Marks, de la Universitatea din Wisconsin-Madison, au descoperit că implicarea în anumite tipuri de voluntariat aduce bunăstare psihică.

  Ce fel de voluntariat poate determina cea mai bună sănătate? Într-o publicaţie a Asociaţiei Psihologilor Americani (APA) s-a sugerat că motivul implicării în slujire poate face diferenţa. Examinând o parte dintr-un studiu efectuat în Wisconsin în 1957, cercetătorii au distins două categorii: (a) cei care au participat la activităţi voluntare cu scopul de a se simţi mai bine sau ca să se elibereze de propriile probleme şi (b) cei care au participat pur şi simplu să-i ajute pe alţii. Cercetătorii au notat că aceia care participaseră din motive altruiste au prezentat o rată a mortalităţii de trei ori mai scăzută decât aceia care participaseră urmărindu-şi propriul bine. Acest lucru poate însemna că motivul participării la serviciul voluntar poate avea un impact semnificativ, inclusiv crescând speranţa de viaţă.

  Cu alte cuvinte, voluntariatul are numai beneficii. Nu contează dacă programele sunt pe termen scurt, mediu sau lung, voluntariatul are beneficii pentru voluntar. Asigură-te că, atunci când le slujeşti altora, nu te concentrezi asupra ta. Dacă în mod sincer îi ajuţi pe oamenii în nevoie, vei vedea că vei fi binecuvântat din plin când te aştepţi cel mai puţin. Promisiunea este clară: „Slujiţi-le cu bucurie (…), căci ştiţi că fiecare (…) va primi răsplată de la Domnul.”

  Slujirea voluntară - Devotional familie. Asigură-te că, atunci când le slujeşti altora, nu te concentrezi asupra ta. Dacă în mod sincer îi ajuţi pe oamenii în nevoie, vei vedea că vei fi binecuvântat din plin când te aştepţi cel mai puţin. Promisiunea este clară: „Slujiţi-le cu bucurie, căci ştiţi că fiecare va primi răsplată de la Domnul.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...