Articolul precedentAscultă-ți chemarea!
  Articolul următorMama

  Steagurile negre

  Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia puse în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care sunt lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos, care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu. – Efeseni 3:17-19

  Iquique este un oraş-port foarte important din nordul statului Chile şi este supranumit „Ţinutul campionilor”. În prezent, turismul este în expansiune aici, datorită plajelor frumoase şi a zonei comerciale fără taxe din apropierea portului. Acest oraş s-a născut în vremea exploatării salpetrului, un nitrat natural folosit ca îngrăşământ în agricultură şi în industria explozibililor şi a dinamitei. În secolul al XIX-lea – datorită boomului industriei salpetrului -, oraşul s-a dezvoltat foarte mult. Apoi producţia de salpetru sintetic de la sfârşitul Primului Război Mondial a dus la colapsul economic al zonei. Criza a fost atât de pronunţată încât, la 21 mai 1957, oraşul s-a umplut de steaguri negre, în semn de doliu pentru nivelul de trai al populaţiei.

  Erau ocazii când se gătea la comun în cartier, pentru a uşura mai bine foamea cronică. În acea perioadă a sosit în oraş un cuplu tânăr care vindea cărţi creştine.

  – Cum vă trece prin cap să vindeţi cărţi când aici nu avem nici ce mânca? au întrebat oamenii.

  Cu câteva zile mai devreme, un tânăr renunţase la aceeaşi ocupaţie, din cauza amplorii dificultăţilor economice. Dar răspunsul soţilor a fost copleşitor:

  – Dacă un singur suflet îl va primi pe Dumnezeu prin lucrarea noastră, a meritat efortul de a veni până aici.

  Un singur suflet merită efortul asumării riscurilor. Un singur suflet merită toată durerea. Îţi dai seama cât valorează slujirea? Care este factorul motivator care îţi dă curajul să continui lucrarea? Isus, „pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea” (Evrei 12:2). Pentru un singur suflet, dragă cititorule, pentru tine, Isus a ales să îndure crucea. Pentru bucuria care îi era pusă înainte, chiar şi numai ca să te vadă pe tine mântuit, a făcut ca suferinţa Lui să merite.

  În „Ţinutul campionilor”, socrul meu (L), Râul Labra, împreună cu soţia lui, a devenit un campion al vânzărilor în America de Sud, în 1960. Doar câteva luni au fost suficiente să le aducă speranţă miilor de oameni, întrucât „nu era nimeni care să nu fie interesat”.

  Cei care primesc dragostea lui Dumnezeu vor să o facă cunoscută altora, în ciuda obstacolelor. În unitate cu Hristos, ei vor fi făcuţi în stare să-L slujească într-o cruciadă incredibilă, care să-i arate lumii „lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea” iubirii lui Dumnezeu.

  Steagurile negre - Devotional familie. Cei care primesc dragostea lui Dumnezeu vor să o facă cunoscută altora, în ciuda obstacolelor. În unitate cu Hristos, ei vor fi făcuţi în stare să-L slujească într-o cruciadă incredibilă, care să-i arate lumii „lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea” iubirii lui Dumnezeu.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...