Măreţia slujirii

Între apostoli s-a iscat o ceartă ca să ştie care dintre ei avea să fi socotit ca cel mai mare. Isus le-a zis: „împăraţii neamurilor domnesc peste ele şi, celor ce le stăpânesc, li se dă numele de binefăcători. Voi să nu fiţi aşa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. Căci care este mai mare: cine stă la masă sau cine slujeşte la masă? Nu cine stă la masă? Şi Eu totuşi sunt în mijlocul vostru ca cel ce slujeşte la masă.” – Luca 22:24-27

Universitatea Taylor este o instituţie creştină interconfesională situată în Indiana (SUA), fondată în 1846. Cu mulţi ani în urmă, când universitatea nu avea prea mulţi studenţi străini, comunitatea universitară s-a entuziasmat când a aflat că urma să primească un student din Africa. Acesta era un student eminent şi promiţător, aşa că universitatea s-a simţit onorată să-l primească. Atunci când acesta a sosit în campus, rectorul l-a întâmpinat personal şi i-a prezentat facilităţile campusului. La sfârşitul turului, după ce i-a arătat căminele, i-a cerut tânărului să-şi aleagă locul unde vrea să se instaleze. Răspunsul acestuia a fost următorul: „Există vreun dormitor pe care nu vrea să-l ia nimeni? Daţi-mi-l mie!”

Mii de studenţi trecuseră pe acolo, dar nimeni nu avusese o asemenea cerere şi nimeni nu auzise înainte aşa ceva.

Punerea intereselor altora înaintea intereselor personale este atitudinea pe care Hristos dorea să o transmită despre măreţia slujirii. Slujirea este o combinaţie de voinţă, sacrificiu şi umilinţă, ignorând oboseala, confortul sau ierarhia, cu scopul de a pune nevoile altora pe primul plan. Pastorul Bryan Wilkerson, în predica sa „In God We Trust”(în Dumnezeu ne încredem), propune următoarele:

• Dacă există o activitate pe care nimeni nu vrea să o facă, vreau să o fac eu.

• Dacă este vreo persoană cu care nimeni nu vrea să ia masa, vreau să iau eu masa cu ea.

• Dacă vreo bucată de pâine e arsă, lăsaţi-mi-o mie.

• Dacă e vreun loc de parcare mai departe de biserică, lăsaţi-mă pe mine să parchez acolo.

• Dacă este vreo problemă cu care se confruntă cineva, lăsaţi-mă pe mine să mă ocup de ea.

• Dacă cineva trebuie să se sacrifice, sunt gata să fiu eu acela.

Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor