Articolul precedentScrie o listă!
  Articolul următorCe am învățat de la un uragan?

  Măreţia slujirii

  Între apostoli s-a iscat o ceartă ca să ştie care dintre ei avea să fi socotit ca cel mai mare. Isus le-a zis: „împăraţii neamurilor domnesc peste ele şi, celor ce le stăpânesc, li se dă numele de binefăcători. Voi să nu fiţi aşa. Ci cel mai mare dintre voi să fie ca cel mai mic şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte. Căci care este mai mare: cine stă la masă sau cine slujeşte la masă? Nu cine stă la masă? Şi Eu totuşi sunt în mijlocul vostru ca cel ce slujeşte la masă.” – Luca 22:24-27

  Universitatea Taylor este o instituţie creştină interconfesională situată în Indiana (SUA), fondată în 1846. Cu mulţi ani în urmă, când universitatea nu avea prea mulţi studenţi străini, comunitatea universitară s-a entuziasmat când a aflat că urma să primească un student din Africa. Acesta era un student eminent şi promiţător, aşa că universitatea s-a simţit onorată să-l primească. Atunci când acesta a sosit în campus, rectorul l-a întâmpinat personal şi i-a prezentat facilităţile campusului. La sfârşitul turului, după ce i-a arătat căminele, i-a cerut tânărului să-şi aleagă locul unde vrea să se instaleze. Răspunsul acestuia a fost următorul: „Există vreun dormitor pe care nu vrea să-l ia nimeni? Daţi-mi-l mie!”

  Mii de studenţi trecuseră pe acolo, dar nimeni nu avusese o asemenea cerere şi nimeni nu auzise înainte aşa ceva.

  Punerea intereselor altora înaintea intereselor personale este atitudinea pe care Hristos dorea să o transmită despre măreţia slujirii. Slujirea este o combinaţie de voinţă, sacrificiu şi umilinţă, ignorând oboseala, confortul sau ierarhia, cu scopul de a pune nevoile altora pe primul plan. Pastorul Bryan Wilkerson, în predica sa „In God We Trust”(în Dumnezeu ne încredem), propune următoarele:

  • Dacă există o activitate pe care nimeni nu vrea să o facă, vreau să o fac eu.

  • Dacă este vreo persoană cu care nimeni nu vrea să ia masa, vreau să iau eu masa cu ea.

  • Dacă vreo bucată de pâine e arsă, lăsaţi-mi-o mie.

  • Dacă e vreun loc de parcare mai departe de biserică, lăsaţi-mă pe mine să parchez acolo.

  • Dacă este vreo problemă cu care se confruntă cineva, lăsaţi-mă pe mine să mă ocup de ea.

  • Dacă cineva trebuie să se sacrifice, sunt gata să fiu eu acela.

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Măreţia slujirii - Devotional familie. Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...