Articolul precedentȘtefan
  Articolul următorDumnezeu chiar aude și răspunde

  Canale de binecuvântare

  Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. – Geneza 12:2

  George Miiller era în închisoare la 17 ani, din cauza unei fraude. Minciunile, tâlhăriile şi viciile erau ceva obişnuit în viaţa lui, până când a descoperit dragostea lui Dumnezeu prin Biblie şi prin influenţa credincioşilor sinceri. Din momentul acela, viaţa sa a cunoscut o întoarcere de 180 de grade şi a devenit un canal de binecuvântare pentru alţii prin lucrarea sa pastorală în Anglia. El a început prin promovarea studierii Scripturilor şi le-a oferit resurse tinerilor misionari. Ceva mai târziu, împreună cu soţia, a găzduit câţiva orfani în propria casă. Văzând călăuzirea lui Dumnezeu în fiecare zi şi încrezându-se în promisiunile divine, a construit mai târziu un orfelinat pentru 300 de copii.

  Lucrarea i-a fost atât de binecuvântată încât la sfârşitul vieţii primise donaţii să construiască cinci orfelinate, în care se aflau 123 000 de copii, îngrijiţi de peste 100 de oameni. Pe de altă parte, George Muller a susţinut 200 de misionari şi a donat peste 225 000 de Biblii în diferite limbi. Fără îndoială, viaţa lui devoţională a fost cheia realizării unei asemenea lucrări de amploare. Cel puţin o oră petrecea zilnic rugându-se şi căutând voia lui Dumnezeu în Scripturi, pe care le-a citit în întregime de peste 200 de ori. Păstrând o consemnare a cererilor pe care le făcuse înaintea lui Dumnezeu şi a datelor când Dumnezeu i-a trimis răspunsul, el a avut dovada iubirii purtătoare de grijă a lui Dumnezeu şi a puterii Sale de a împlini nevoile lucrării ce i-a fost încredinţată.

  Dumnezeu doreşte să-Şi arate dragostea faţă de lume prin mesagerii Săi credincioşi. Dar unii oameni aspiră mai degrabă să fie doar primitori ai binecuvântărilor lui Dumnezeu, deposedându-se singuri de marele privilegiu de a fi parteneri cu Dumnezeu. „De nimic nu are lumea nevoie mai mare ca de manifestarea iubirii Mântuitorului prin intermediul oamenilor. Tot cerul aşteaptă canale prin care să fie revărsat uleiul sfânt, care să fie o bucurie şi o binecuvântare în inimile oamenilor” (Slujirea creştină, p. 19).

  Suntem noi gata să fim canale umile pentru binecuvântările cerului? Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Canale de binecuvântare - Devotional familie. Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...