Articolul precedentO bucată de plăcintă
  Articolul următorDespărțirea nu va mai fi!

  Transplant de inimă

  Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră şi le voi da o inimă de carne. – Ezechiel 11:19

  Transplantul de organe constă în înlocuirea unui organ deteriorat cu un altul care funcţionează în parametrii sănătăţii. Tehnica aceasta a fost implementată cu succes pentru prima dată în 1954 de către o echipă medicală din Spitalul „Peter Bent Brigham”, din Boston (Statele Unite). Astăzi, în fiecare an, mii de oameni beneficiază de această tehnică ce le permite multor pacienţi să-şi prelungească viaţa. Dar transplantul pare să afecteze nu numai aspectele fizice, ci şi personalitatea primitorilor. Cei care au suferit un transplant de cord au observat schimbări importante la atitudinile lor, la comportamentul, preferinţele alimentare, muzicale, artistice şi chiar la nevoile lor sexuale după operaţie. Iar aceste schimbări par să fie legate de personalitatea donatorului. Cercetătorii Paul Pearsall, de la Universitatea din Miami, Gary Schwartz şi Linda Russek, de la Universitatea din Arizona, au investigat în detaliu zece persoane cu transplant de cord pentru a evalua dacă schimbările de personalitate sunt în concordanţă cu istoria donatorului. Chiar dacă anumite schimbări ale beneficiarilor pot fi influenţate de cunoaşterea în prealabil a caracteristicilor donatorului, în multe cazuri coincidenţele sunt inexplicabile. Pentru a explica totuşi acest fenomen, cercetătorii au propus teoria memoriei celulare, care susţine că fiecare celulă din corpul nostru deţine informaţii privind personalitatea noastră, acestea putând fi transferate odată cu organul donat – teorie care poate furniza o explicaţie despre asemenea paralelisme.

  Chiar dacă ştiinţific această teorie nu poate fi probată suficient, iar puţinul care poate fi probat poate fi semnificativ contestat din punct de vedere metodologic şi/sau spiritual, exemplul este util pentru a ilustra schimbarea inimii pe care Dumnezeu o propune în versetul de astăzi: „Le voi da o altă inimă şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua (…) inima de piatră şi le voi da o inimă de carne.” Inima noastră, care este îndărătnică, egoistă şi insensibilă la nevoile altora, trebuie schimbată cu una mai bună. O inimă asemenea inimii lui Hristos, care să arate dragoste faţă de ceilalţi, este ceea ce tu şi cu mine avem nevoie. Operaţia este gratuită şi imediată, dacă acceptăm intervenţia divină. Şi schimbările se vor reflecta în personalitatea noastră: comportamentul, gândurile şi acţiunile noastre vor fi altruiste şi umplute de dragoste, asemenea inimii lui Isus.

  Poţi accepta schimbarea care îţi dă şansa să trăieşti şi care îţi va transforma înclinaţiile până când vei ajunge să îl reflecţi pe Hristos, care este Marele nostru Donator.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Speranţa

  O atitudine de încredere în viitor poate fi de mare ajutor în rezolvarea dificultăţilor. Chiar dacă viaţa ne este în pericol şi ni se pare că toate lucrurile sunt pe dos, putem repeta împreună cu psalmistul: „Acum, Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea!”

  Să vedem părţile bune!

  Alege astăzi să cultivi şi să fortifici acele gânduri şi simţăminte care produc recunoştinţă şi închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poţi retrăi în mod repetat. Apoi slăveşte-L, pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Psihoterapie prin mulţumiri

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu că în Cuvântul Său ne sunt date principii simple şi eficiente care ne aduc satisfacţie şi bunăstare. Adu-ţi aminte îndemnul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.”

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...