Articolul precedentIstorii repetate
  Articolul următorAjutor! Sunt mamă!

  Actele de bunătate

  În chipul acesta veţi fi îmbogăţiţi în toate privinţele, pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulţumiri lui Dumnezeu. Căci ajutorul dat de darurile acestea nu nu mai că acoperă nevoile sfinţilor, dar este şi o pricină de multe mulţumiri către Dumnezeu. – 2 Corinteni 9:11,12

  Produsul intern brut (PIB) este un indicator al creşterii economice şi reflectă bunăstarea societăţii. Atât guvernele, cât şi presa au văzut în acest indice un simbol al succesului şi progresului, încurajând în mintea oamenilor ideea că mărimea venitului economic influenţează în mod direct fericirea. Aşadar, nu este de mirare că o mulţime imensă de oameni sunt într-o vânătoare frenetică de bani, acumulare de bunuri şi obiecte, chiar dacă obiectivul este amânat la infinit.

  Însă acest punct de vedere a fost pus serios sub semnul întrebării în diferite sectoare ale societăţii. În 1972, regele Bhutanului, o ţară asiatică cu resurse limitate, a propus un nou indice numit „fericirea internă brută” (FIB), pentru a măsura gradul de fericire prin intermediul calităţii vieţii oamenilor.

  Într-un studiu mai precis, cercetătorii nord-americani Elizabeth Dunn, Lara Aknon şi Michael Norton şi-au propus să răspundă la o întrebare asociată cu banii şi fericirea: „Ce contribuie mai mult la fericirea personală? Cheltuirea banilor în beneficiul altora sau în beneficiu personal?” Astfel, cercetătorii au analizat aleatoriu două grupe de participanţi la experiment. Prima grupă a fost instruită să cheltuiască banii în beneficiul altora, în timp ce a două grupă a fost instruită să cheltuiască banii în interes propriu. Rezultatul a arătat că participanţii din prima grupă, cei care au folosit banii pentru alţii, au resimţit un nivel mai înalt de fericire decât cei care au cheltuit banii pentru ei înşişi. Concluzia a fost că folosirea banilor în interesul altora sporeşte fericirea.

  Apostolul Pavel arată că faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Datorită faptului că donaţiile pot duce la realizări semnificative şi cu un impact puternic, îţi propun azi să faci o înţelegere cu Dumnezeu. Ai putea hotărî să faci donaţii regulate, proporţionale cu venitul tău, pentru a satisface nevoile altora sau prin intermediul unor societăţi caritabile. Fă-ţi calculele şi hotărăşte-te! Nu uita că acest fel de slujire va genera în mod simultan laude la adresa lui Dumnezeu!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Speranţa

  O atitudine de încredere în viitor poate fi de mare ajutor în rezolvarea dificultăţilor. Chiar dacă viaţa ne este în pericol şi ni se pare că toate lucrurile sunt pe dos, putem repeta împreună cu psalmistul: „Acum, Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea!”

  Să vedem părţile bune!

  Alege astăzi să cultivi şi să fortifici acele gânduri şi simţăminte care produc recunoştinţă şi închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poţi retrăi în mod repetat. Apoi slăveşte-L, pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Psihoterapie prin mulţumiri

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu că în Cuvântul Său ne sunt date principii simple şi eficiente care ne aduc satisfacţie şi bunăstare. Adu-ţi aminte îndemnul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.”

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...