Articolul precedentGata oricând!
  Articolul următor„Nu ai lumini!”

  Marea trimitere

  Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin! – Matei 28:19,20

  Este o responsabilitate ce pare inevitabilă pentru toţi cei care îl primesc pe Hristos ca Mântuitor personal. Aceasta constă în împărtăşirea veştii bune a Evangheliei cu alţi oameni. Când L-a descoperit pe Isus, femeia din Samaria i-a încurajat şi pe alţii să-L cunoască şi „mulţi samariteni din cetate au crezut în El din cauza cuvintelor femeii” (Ioan 4:39). Demonizatul de Gadara, eliberat prin puterea lui Hristos, a propovăduit în Decapolis „lucrurile mari pe care le-a făcut Isus pentru el” (Marcu 5:20). După ce au fost vindecaţi, doi orbi L-au făcut cunoscut pe Hristos în tot ţinutul lor (Matei 9:31) şi, ulterior, fiecare dintre ei a început să-L slujească pe Dumnezeu, vorbind despre ce făcuse Hristos în viaţa lor şi începând această lucrare de unde locuiau.

  Este trist că nu toţi oamenii cred că sunt vrednici de o asemenea misiune. Ei se uită la propriile greşeli şi limite, apoi la eşecurile trecutului şi amână la infinit îndeplinirea lucrării. Dacă aşa ar fi trebuit procedat, femeia din Samaria nu ar fi vorbit niciodată despre Hristos, nici fostul posedat, nici tu şi nici eu. Chiar dacă avem nevoie cu toţii să fim curăţaţi şi să reflectăm caracterul lui Hristos, Marea Trimitere constă nu în a privi la noi înşine, ci în a-L prezenta pe Hristos ca prieten plin de compasiune şi a-i invita şi pe alţii să-L urmeze.

  Era ziua botezului şi Elsa nu făcea altceva decât să plângă. Avusese un schimb de cuvinte cu o gardiană, care, necunoscând luptele ei sufleteşti, i-a înşirat fetei toate greşelile pe care le comisese. Elsa era pe punctul de a face un pas înapoi şi de a pierde ocazia de a începe o viaţă nouă. Era aproape să cedeze. Totuşi cineva a încurajat-o să nu mai privească la ea însăşi şi să se încreadă în iertarea şi valoarea Mântuitorului. În închisoarea din Chilian, Elsa nu numai că a continuat să studieze Biblia, ci a început să le înveţe pe alte tinere aflate în detenţie despre puterea şi dragostea Răscumpărătorului. Doar câteva luni au fost suficiente ca multe alte femei aflate în închisoare să fie inspirate de mărturia Elsei şi să se predea lui Hristos.

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Speranţa

  O atitudine de încredere în viitor poate fi de mare ajutor în rezolvarea dificultăţilor. Chiar dacă viaţa ne este în pericol şi ni se pare că toate lucrurile sunt pe dos, putem repeta împreună cu psalmistul: „Acum, Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea!”

  Să vedem părţile bune!

  Alege astăzi să cultivi şi să fortifici acele gânduri şi simţăminte care produc recunoştinţă şi închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poţi retrăi în mod repetat. Apoi slăveşte-L, pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Psihoterapie prin mulţumiri

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu că în Cuvântul Său ne sunt date principii simple şi eficiente care ne aduc satisfacţie şi bunăstare. Adu-ţi aminte îndemnul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.”

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...