Articolul precedentPoți rămâne la fel?
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  În toată lumea

  Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” – Marcu 16:15

  Din punct de vedere geografic, am putea spune că lucrarea lui Hristos a fost destul de limitată. Ea s-a rezumat la câţiva kilometri pătraţi, făcuţi pe jos sau cu corabia. „Isus străbătea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care erau în norod” (Matei 4:23). Isus vizita cetăţile şi satele din Galileea, răspândind harul Său. Hrănirea celor 5 000, umblarea pe apă şi liniştirea furtunii au fost câteva dintre minunile publice de impact care au avut loc pe coasta Mării Galileei. Chiar dacă ocupă o zonă restrânsă, Galileea este o regiune strategică, datorită legăturilor cu Asia, Europa şi Africa. Pe timpul lui Hristos, evreii erau împrăştiaţi prin multe ţări şi se adunau la Ierusalim pentru sărbătorile anuale. Când se întorceau la casele lor, ei răspândeau veştile bune despre venirea lui Mesia (Viaţa lui Iisus, p. 32).

  Înainte de înălţarea Sa, Isus le-a încredinţat ucenicilor mandatul de a merge în toată lumea să predice Evanghelia la orice fiinţă. Noi trebuie să ignorăm diferenţele sociale, rasiale, culturale şi religioase şi să privim lumea ca un câmp de lucru, iar pe fiecare persoană aflată în nevoie, ca o şansă de a acţiona.

  Într-o ocazie, eu (L) şi soţul meu ne gândeam să facem ceva pentru a duce Evanghelia în ţări îndepărtate. Totuşi, multiplele piedici – legate în principal de limbă, de timpul de aşteptare pentru a face toate pregătirile pentru un asemenea proiect – ne-au făcut să ne gândim la o altă variantă. Care oraşe vorbesc limba noastră? Care oraşe au cel mai mare număr de străini pe care i-am putea vizita? Sunt imigranţi care locuiesc în vecinătatea noastră? Ar putea turismul din oraşul nostru să prezinte potenţial în răspândirea Evangheliei în alte părţi ale lumii?

  Uneori nu-i nevoie să călătoreşti distanţe lungi ca să ajungi la cele mai izolate locuri de pe pământ. Sunt suficiente aşezarea într-un loc strategic şi răspândirea mesajului către vizitatorii acelui loc. Dacă vom pune la încercare harul lui Dumnezeu prin mâini serviabile şi neegoiste, ne vom da seama mai bine decât oricine cum să ajungem la semenii noştri.

  Te invităm astăzi să-ţi manifeşti dragostea prin fapte de har faţă de imigranţii care locuiesc aproape de casa ta. De asemenea, roagă-te să poţi vizita unele oraşe aglomerate cu scopul de a le duce speranţă celor care pier fără să cunoască harul lui Dumnezeu.

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Speranţa

  O atitudine de încredere în viitor poate fi de mare ajutor în rezolvarea dificultăţilor. Chiar dacă viaţa ne este în pericol şi ni se pare că toate lucrurile sunt pe dos, putem repeta împreună cu psalmistul: „Acum, Doamne, ce mai pot nădăjdui eu? În Tine îmi este nădejdea!”

  Să vedem părţile bune!

  Alege astăzi să cultivi şi să fortifici acele gânduri şi simţăminte care produc recunoştinţă şi închinare. Adună într-o listă toate binecuvântările primite, pe care să le poţi retrăi în mod repetat. Apoi slăveşte-L, pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui.

  Psihoterapie prin mulţumiri

  Să-I mulţumim lui Dumnezeu că în Cuvântul Său ne sunt date principii simple şi eficiente care ne aduc satisfacţie şi bunăstare. Adu-ţi aminte îndemnul: „Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu în Hristos Isus cu privire la voi.”

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...