Articolul precedentLasă idolii în urmă!
  Articolul următorDoar câteva zile în plus

  Investiţiile

  Pentru că oriunde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. – Matei 6:21

  Imaginează-ţi că ai suficiente resurse să trăieşti şi, cu puţină organizare şi o oarecare viziune de afaceri, ai putea face o investiţie care îţi va aduce profit pe termen lung. Preocuparea ta este să găseşti acea afacere sau activitate care îţi poate aduce beneficii pe viitor. Dar nu ai destulă experienţă în afaceri, aşa că începi să întrebi şi să cauţi sfaturi pentru a evita risipirea resurselor. Cu cine te consulţi? Întrebi prietenii sau familia? Te duci la un consilier financiar?

  Într-un articol intitulat „Aspecte ale psihologiei investitorului”, psihologul Daniel Kahneman şi cercetătorul financiar Mark W. Riepe au identificat câteva aspecte cruciale atunci când este vorba de realizarea unei investiţii. Mai întâi, au descoperit ei, majoritatea investitorilor nu ştiu exact care sunt domeniile lor de interes şi ce vor cu adevărat. În al doilea rând, există o serie întreagă de detalii relevante într-o tranzacţie pe care ei le neglijează, astfel că nu poţi fi absolut sigur că investiţia va reuşi. În ultimul rând, capacitatea de a primi sfaturi în acest domeniu şi de a suporta consecinţele unei decizii este destul de limitată.

  Cu alte cuvinte, dacă vrei să faci o investiţie bună, trebuie să îţi dai seama care sunt domeniile care te interesează cel mai mult, iar acestea vor depinde de valorile tale personale. Te cunoşti destul de bine ca să ştii ce e important pentru tine? Îţi canalizezi investiţiile luând în considerare priorităţile vieţii tale? Şi, recunoscând că într-o tranzacţie există aspecte ascunse, ai fi dispus să ceri sfat în privinţa lor?

  Dat fiind că disponibilitatea de a primi sfaturi în domeniul investiţiilor este limitată, iar consecinţele deciziilor se vor răsfrânge asupra investitorului însuşi şi a familiei sale, ne permitem astăzi să îţi oferim un sfat din Sfintele Scripturi.

  Hristos ne-a arătat calea spre dobândirea unei bogăţii autentice. El a spus: „Vinde tot ce ai şi dă milostenie” (Luca 12:33) şi vei strânge o comoară în ceruri. Prin investirea mijloacelor materiale în cauza lui Dumnezeu pentru a contribui la salvarea sufletelor şi prin asistarea celor în nevoie, vei deveni bogat în fapte bune „aşa ca să-[ţi strângi] pentru vremea viitoare drept comoară o bună temelie pentru ca să apuc[i] adevărata viaţă” (1 Timotei 6:19). Astfel se va dovedi că ai făcut o investiţie sigură (Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 151). „Dumnezeu aşteaptă mai mult de la tine decât te-ai arătat dispus să faci. (…) Există o lucrare care trebuie îndeplinită acum pentru a-i ajuta pe oameni să fie gata să stea în picioare în ziua Domnului. Trebuie investite mijloace materiale în lucrarea de salvare a oamenilor, care, la rândul lor, vor lucra pentru alţii” (Testimony Treasures, voi. 2, p. 331).

  Fie ca Dumnezeu să ne ajute să facem cea mai bună investiţie, deoarece Biblia spune: „Pentru că acolo unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....