Articolul precedentNumele Lui cel Sfânt
  Articolul următorPace în Turnul Groazei

  Fereastra 10/40

  Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. – Matei 24:14

  Textul de astăzi conţine o promisiune: Isus Se va întoarce în această lume. În acelaşi timp. El include un reproş, în sensul că, „dacă ar fi fost îndeplinit planul lui Dumnezeu ca poporul Său să ducă lumii solia de har, Hristos – atenţie aici! – ar fi venit deja pe pământ, iar sfinţii ar fi avut parte de salutul de bun venit în cetatea lui Dumnezeu” (Slujirea creştină, p. 86). Aceasta înseamnă că noi nu am făcut destul ca să definitivăm misiunea încredinţată. Sunt încă milioane care nu cunosc adevărul.

  Există o zonă geografică numită Fereastra 10/40, între paralela 10 şi paralela 40 latitudine nordică, incluzând teritorii vaste din Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Asia de Sud. Această zonă este dificilă pentru accesul creştinilor şi este predominant populată cu musulmani, hinduşi şi budişti. Aceasta e formată din aproximativ 65% din populaţia lumii şi 95% dintre cei care nu au auzit de Hristos.

  Transmiterea mesajului Evangheliei în ţările din Fereastra 10/40 întâmpină multe dificultăţi legate de religie, cultură şi limbă, care fac problematic accesul misionarilor acolo. Pentru a ajunge la populaţia-ţintă, câteodată trebuie să înfrunţi mari pericole care îţi pun viaţa în mare risc. Războaiele, foametea, seceta şi alte împrejurări de acest fel au produs migraţii masive. În prezent e ceva obişnuit să găseşti populaţii din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu în toate părţile lumii. Ţările din Europa de Vest sunt destinaţii preferate pentru aceste populaţii. Acolo se poate împărtăşi mesajul în limbile engleză, franceză, spaniolă, italiană şi altele.

  în timp ce locuiam cu familia mea (L) în Roma, am avut vecini din Nigeria, Egipt şi Afganistan. Am cumpărat de la târg haine şi bunuri de la oameni venind din India, Bangladesh, China şi Coreea. La piaţă se forma o unitate între popoare din aproape toată lumea şi ne puteam înţelege perfect cu toţii în limba italiană. Chiar dacă studiam Biblia cu unii dintre ei, obişnuiam să le oferim Biblii şi cărţi creştine care să îi înveţe Calea către Hristos, să îi îndrume spre Hristos, Lumina lumii, astfel încât să ia o decizie cu impact veşnic în Marea luptă dintre bine şi rău.

  Dacă ai ocazia să împărtăşeşti Evanghelia cuiva din Fereastra 10/40, adu-ţi aminte că „ne apropiem cu paşi repezi de sfârşit. Lucrarea noastră azi este aceea de a tipări şi răspândi cărţi şi alte materiale scrise care conţin adevărul valabil pentru această perioadă a istoriei” (Colporteur Ministry, p. 97).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...