Articolul precedentCum să ne lungim zilele
  Articolul următorIncredibil! – partea 1

  Veţi primi o putere

  Ci voi veţi primi o putere, când se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată ludeea, în Samaria şi până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  Într-un sat din Pirinei, în fiecare an se ţinea o sărbătoare la sfârşitul culesului. Cultivatorii de viţă-de-vie din toate zonele înconjurătoare veneau să celebreze faima vinurilor lor şi să îşi arate mândria meşteşugului lor. Se povesteşte că, odată, regele a poruncit să fie construit un butoi uriaş în aşa fel încât toţi producătorii de vin din regiune să aducă câte o găleată din cel mai bun vin al lor şi să-l verse în butoi, până când acesta se va umple. Astfel, fiecare participant avea ocazia să guste din acest amestec excelent făcut din cele mai alese vinuri gustate vreodată. Unul după altul, viticultorii urcau pe o scară până în vârful butoiului şi turnau în el cel mai bun vin. Dar fiecare dintre ei a crezut că nimeni nu o să-şi dea seama că, în loc de vinul convenit, el turna în butoi doar apă. În ziua deschiderii sărbătorii, regele a avut onoarea să guste rodul slujitorilor săi. Imaginează-ţi scena stânjenitoare când toţi producătorii prezenţi au privit îngroziţi la pocalul regelui plin cu apă.

  E foarte posibil ca şi tu să gândeşti că nu va observa nimeni că nu faci tot posibilul. Şi este foarte probabil ca şi alţii să gândească la fel, astfel că, roadele pe care Regele universului le aşteaptă să nu apară niciodată în biserica ta. Sau poate crezi că nu poţi da ceea ce n-ai şi că roadele unei slujiri bune depind doar de Dumnezeu.

  Înainte de Cincizecime, ucenicii au petrecut un timp de „adâncă cercetare a inimii. Îşi dădeau seama de nevoia lor spirituală şi au strigat către Domnul după ungerea sfântă, care avea să-i facă adecvaţi pentru lucrarea de câştigare de suflete. Ei nu au cerut o binecuvântare care să le servească numai lor. Asupra lor apăsa povara salvării sufletelor. Ei au înţeles că Evanghelia trebuia dusă lumii şi, în vederea acestui lucru, cereau puterea pe care Domnul Hristos le-a promis-o” (Faptele apostolilor, p. 37). Când s-au apropiat de El, ei s-au apropiat în acelaşi timp unul de altul şi astfel au putut împlini împreună nobila misiune.

  Şi noi avem nevoie să strigăm astăzi către Dumnezeu ca Duhul Sfânt să ne facă în stare să lucrăm la salvarea sufletelor. Evanghelia trebuie proclamată lumii prin avertizări şi fapte neegoiste de slujire care reflectă dragostea lui Dumnezeu. Promisiunea a fost deja făcută. Haideţi să primim puterea Duhului Sfânt pentru a fi martori până la capătul pământului!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....