Articolul precedentCine este aproapele meu?
  Articolul următorIncredibil! – partea 2

  Devotament în slujire

  Care este deci robul credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale ca să le dea hrană la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa! – Matei 24:45,46

  În 1944, un ofiţer de la Serviciul Japonez de Contrainformaţii, pe nume Hiroo Onoda, şi alţi doi soldaţi au debarcat pe insula filipineză Lubang, Mindoro. Acesta primise ordine de la ofiţerul lui superior să saboteze pistele de aterizare şi porturile pentru a preîntâmpina invazia inamicului. Mottoul său era: „Rezişti sau mori!” nu „Predă-te sau capturează!” Două luni mai târziu, nord-americanii au aterizat pe in- sulă şi au luat-o în stăpânire. Onoda şi soldaţii săi s-au refugiat în pădure pentru a nu fi luaţi prizonieri. În august 1945, al Doilea Război Mondial s-a sfârşit, dar ei au continuat să se ascundă. Japonezii îşi imaginau că mai erau soldaţi care continuau să se ascundă, aşa că generalul lor a sugerat să fie împrăştiate din avion manifeste deasupra insulelor, care să-i anunţe că s-a terminat războiul. Deşi a citit acest mesaj, Onoda nu a avut încredere că acesta era adevărul, aşa că s-a afundat mai adânc în munţi. În anii care au urmat s-au făcut încercări de a da de urma lor şi de a-i convinge că războiul se terminase. Dar scrisorile, fotografiile şi prezenţa rudelor lor au fost interpretate drept capcane ca să fie păcăliţi şi luaţi prizonieri. În 1972, Onoda era singurul supravieţuitor rămas la datorie. În sfârşit, după alţi doi ani de căutări, exploratorul japonez Norio Suzuki a reuşit să-l localizeze şi a înţeles cât de motivată era tenacitatea lui: „Până când nu primesc un ordin de la ofiţerul meu superior, voi rămâne devotat misiunii încredinţate”, au fost exact cuvintele lui Onoda.

  Aşa că Suzuki s-a întors în Japonia şi l-a găsit pe maiorul Tanigukhi, care, între timp, se retrăsese din armată şi lucra într-o librărie. Au călătorit împreună în insula Lubang şi, îmbrăcat în uniformă militară, comandantul i-a ordonat lui Onoda să îşi înceteze misiunea. Trecuseră aproape 30 de ani de la terminarea războiului, iar Onoda s-a întors în ţara lui şi a fost decorat ca erou naţional.

  Devotamentul în serviciu este fundamental pentru un bun ostaş. Atât în vreme de război, cât şi pe timp de pace, Dumnezeu ne-a dat faţă de semenii noştri responsabilităţi care nu pot fi ignorate. Când Comandantul ceresc va veni să ne caute, ar vrea să spună cu credinţă: „Care este deci robul credincios şi înţelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale ca să le dea hrană la vremea hotărâtă? Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa!” Hotărăşte-te astăzi să-ţi arăţi devotamentul în slujire până în ziua când Isus Se va întoarce!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...