Articolul precedentÎngerul de la porțile imaginației
  Articolul următorDragostea de Tată

  Planul lui Dumnezeu pentru sănătatea ta

  Isus străbatea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia împărăţiei şi tămâduind orice boală şi orice neputinţă care erau în norod. – Matei 4:23

  Era în a 39-a săptămână de sarcină şi avea contracţii din cinci în cinci minute. A apucat în grabă punga cu lucruşoarele necesare ei şi copilaşului şi a parcurs pe jos cei doi kilometri care o despărţeau de spital. După ce a examinat-o, moaşa i-a spus că era gata să nască, dar că trebuia totuşi să se întoarcă acasă. În ciuda faptului că spitalul avea peste 1 000 de paturi, nu mai era niciunul disponibil.

  Lipsa de spaţiu şi de facilităţi în spitale constituie o problemă comună în multe locuri. Pentru a satisface cererile de îngrijire a sănătăţii sunt construite clădiri imense în diferite oraşe, în toată lumea. De exemplu, Spitalul Academic „Chris Hani Baragwanath”, din Johannesburg (Africa de Sud) are peste 3 200 de paturi, în timp ce Spitalul Memorial „Chang Gung”, din Linkou (Taiwan), are 9 000 de paturi. Şi Centrul Medical din Texas primeşte în jur de 3 300 de pacienţi pe zi şi peste 7 milioane de pacienţi în fiecare an. Bineînţeles, mulţimea serviciilor medicale nu implică şi calitatea acestora, dar, în orice caz, eforturile umane şi guvernamentale pentru a împlini nevoile medicale ale populaţiei sunt remarcabile.

  Textul de astăzi ne vorbeşte despre o cu totul altă realitate. În Galileea, pe timpul lui Hristos, Marele Medic divin umbla pe străzi vindecând tot felul de boli şi suferinţe. „Erau sate întregi unde nu se auzea niciun ţipăt de durere în nicio casă, pentru că paşii lui Hristos trecuseră pe acolo şi vindecase toate bolile” (Calea către Hristos, p. 11). Îţi poţi imagina un întreg oraş fără niciun ţipăt de durere sau o ţară întreagă fără niciun bolnav?

  Isus Şi-a petrecut viaţa făcând bine şi vindecând, exemplificând intenţiile Cerului cu privire la sănătatea oamenilor. Prin gura apostolului loan, Hristos ne transmite un mesaj: „Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău” (3 Ioan 1:2).

  E posibil ca tu să nu suferi de nicio boală fizică, dar poate că suporţi o durere emoţională sau spirituală. Prin Cuvântul Său, Dumnezeul nostru iubitor ţi-a descoperit principiile de prevenire şi vindecare a multor afecţiuni. Poţi medita astăzi la aceste principii biblice pe care Dumnezeu ţi le-a dezvăluit, ca să poţi avea o sănătate viguroasă. Nu uita „că tot Cerul este interesat de bunăstarea ta” (Calea către Hristos, p. 122).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...