Articolul precedentDreptul de proprietate
  Articolul următorLasă-ți lumina să lumineze

  Manualul utilizatorului

  El a zis: „Dacă vei asculta cu luare-aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate poruncile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni, căci Eu sunt Domnul care te vindecă.” – Exodul 15:26

  Când cumpărăm un produs nou şi vrem să beneficiem de o funcţionare optimă a acestuia, de obicei citim manualul utilizatorului. Acest ghid este întocmit de producător, explicând detaliile de funcţionare, şi se poate referi la modul în care se montează o mobilă, cum se instalează un soft în computer, cum funcţionează un automobil sau un aparat electrocasnic. Fiecare manual de instrucţiuni urmăreşte să optimizeze folosirea şi să prelungească viaţa produsului. Mulţi oameni au tendinţa să îi acorde o atenţie specială şi minuţioasă, urmând indicaţiile din manual. Dacă nu procedează aşa, reduc durata de viaţă a produsului şi riscă să piardă garanţia din cauza utilizării greşite.

  În acelaşi fel, corpul uman are nevoie de respectarea atentă a instrucţiunilor pe care Dumnezeu, Făcătorul nostru, ni le-a dat cu intenţia de a ne asigura starea de bine şi fericirea. Aceste instrucţiuni sunt prezentate în diferite feluri şi includ fiecare aspect al vieţii. Creatorul nostru a cuprins în scrierile inspirate reguli precise care ne hrănesc viaţa fizică, mintală şi spirituală. Oricine vrea să trăiască înţelept trebuie să studieze şi să înţeleagă regulile care stau la baza performanţelor superioare ale trupului nostru.

  Există în zona Loma Linda (California, SUA) un grup de persoane care se disting prin respectarea acestor principii în viaţa de fiecare zi. Acesta este considerat de revista National Geographic al treilea grup de longevivi de pe planetă, după locuitorii insulei Okinawa (Japonia) şi ai Sardiniei (Italia). Dincolo de moştenirea genetică pe care aceste grupuri umane o au, importanţa bunelor obiceiuri privind calitatea vieţii este fără îndoială cea care le asigură o incidenţă mai mică a bolilor fatale şi o mai mare rată de longevitate.

  Cunoaşterea şi urmarea indicaţiilor biblice care protejează sănătatea fizică, mintală şi spirituală duc la sporirea dezvoltării şi fericirii noastre. Uite cum îşi exprimă Domnul dorinţa ca noi să urmăm poruncile Sale: „O, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu şi fericirea ta, ca valurile mării!” (Isaia 48:18).

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...