Articolul precedentAtâta har…
  Articolul următorIa-o pe autostradă

  Abstinenţa de la orice este dăunător

  Acum, ia bine seama să nu bei nici vin, nici băutură tare şi să nu mănânci nimic necurat. – Judecători 13:4

  Cei mai mulţi oameni înţeleg foarte bine ce anume le dăunează sănătăţii şi care sunt substanţele, alimentele sau comportamentele de care ar trebui să se ferească. Băuturile alcoolice şi energizante, tutunul şi drogurile sunt substanţe dăunătoare pentru corpurile noastre şi oricine pretinde că se bucură de o stare de sănătate bună ar trebui să evite consumarea lor. Dificultatea constă nu în identificarea factorilor care ne ameninţă sănătatea, ci în stabilirea unei strategii eficiente de a renunţa la respectivele lucruri, pentru că, în multe cazuri, ele corespund cu înclinaţiile noastre şi sunt o consecinţă a obiceiurilor noastre rele. Dar cum se formează obiceiurile şi cum pot fi biruite?

  Un proverb popular care vorbeşte atât de formarea, cât şi de consecinţele obiceiurilor, spune: „Seamănă un gând şi vei culege o faptă, seamănă o faptă şi vei culege un obicei, seamănă un obicei şi vei culege un caracter, seamănă un caracter şi vei culege un destin.” într-adevăr, un obicei nu este altceva decât repetarea continuă a unei acţiuni, care poate avea consecinţe care să determine succesul sau eşecul în viaţă. De aceea, toţi cei care doresc să nu aibă obiceiuri rele trebuie să fie atenţi şi să evite primul act greşit ce poate deschide calea tuturor celorlalte. În psihoterapie îi auzim frecvent pe cei care au trăit în lumea drogurilor spunând: „Am început dintr-o simplă curiozitate.” Nu la mult timp după aceea, aceeaşi persoană exclamă cu nelinişte: „Nu mai sunt cel de altădată. Vreau să zâmbesc din nou. Nu mai vreau să trec din nou prin aşa ceva; respectul meu de sine este la pământ.”

  Alcoolul şi băuturile energizante, tutunul şi drogurile sunt toate cunoscute ca substanţe care aduc prejudicii sănătăţii fizice şi pe care trebuie să le evităm cu totul. La fel, există anumite elemente care dăunează sănătăţii mintale şi spirituale. Dacă ne-am feri de pornografie, de spectacole de prost-gust, dacă nu ne-ar interesa absolut deloc ocultismul sau vrăjitoria, câtă suferinţă am putea evita în lume şi în familiile noastre! Seamănă o faptă şi vei culege un obicei, deoarece, „odată format, obiceiul este asemenea unei plase de oţel. Te vei lupta cu disperare împotriva lui, dar nu vei putea să-l înfrângi. Singurul parcurs sigur este numai dacă vom construi pentru acum şi pentru eternitate” (Minte, caracter, personalitate, voi. 2, p. 596).

  De aceea te invităm astăzi să cauţi înţelepciunea lui Dumnezeu şi puterea Lui de a te abţine de la tot ce este dăunător şi să fii echilibrat în toate obiceiurile. În Psalmii 37:27 citim: „Depărtează-te de rău, fa binele şi vei dăinui pe vecie!”

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Bună dimineața, ultimă zi a anului!

  Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată...

  Înainte de ora 12

  În curând, ceasul va bate ora 12, ultima bătaie din acest an. Acum e momentul să iei decizii corecte și înțelepte. Acum e momentul să lași în urmă toate falsurile și toate măștile. Acum trebuie să iei decizia de a fi ceea ce poți fi cu adevărat; onorează statutul tău. Încheie acest an cu hotărârea de a nu te mai rușina vreodată cu Dumnezeu și cu credința ta!

  Un curcubeu pe cer

  Dumnezeu nu ne ajută numai atunci când ne confruntăm cu probleme majore, ci Îi pasă și de lucrurile mici care ne preocupă. Același Dumnezeu care a pus curcubeul pe cer găsește plăcere în a ne reaminti că Lui Îi pasă, că făgăduințele Lui sunt statornice și că El ne oferă speranță și un viitor minunat.

  O mie de căi de a sluji

  Nu uita că: „Sunt felurite daruri, dar este acelaşi Duh; sunt felurite slujbe, dar este acelaşi Domn; sunt felurite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu, care lucrează totul în toţi. Şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora”. Fie ca astăzi să-i ajuţi pe alţii prin darul pe care ţi l-a dat Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...